Evenimente INEDITE pentru elevii timișoreni pregătite de Centrul de Cultură şi Artă...

Evenimente INEDITE pentru elevii timișoreni pregătite de Centrul de Cultură şi Artă Timiş. Când vor începe

0
DISTRIBUIȚI

elevi-la-scoala1

Şi în acest an, Centrul de Cultură şi Artă Timiş are mai multe propuneri constând în diverse ateliere şi lecţii de folclor pentru săptămâna „Şcoala altfel”, care se va desfăşura în perioada 18-22 aprilie.

În 18 aprilie, în cadrul atelierului „Meşteşugurile tradiţionale în Banat – sculptura în lemn şi olărit”, meşteri populari vor oferi, pe parcursul întregii zile, lecţii demonstrative de învăţare a tehnicilor de prelucrare a lemnului şi a olăritului.


În aceeaşi zi vor mai fi organizate ateliere de iniţiere în arta fotografică, muzică pop, design vestimentar şi tehnici de realizare a accesoriilor vestimentare, precum şi o oră de teatru şi una de balet, constând în lecţii demonstrative.

În ziua următoare, ansamblul profesionist „Banatul” va oferi, începând cu ora 11,00, un concert-lecţie de folclor, respectiv un spectacol interactiv în care se vor prezenta instrumentele muzicale şi costumele populare, cei prezenţi fiind invitaţi să recunoască anumite piese tradiţionale şi jocuri populare. Lecţia va fi urmată de un program de dans popular oferit de cercul de copii ai CCAJT şi dansatori ai ansamblului „Banatul”, şi de o prezentare intitulată „Despre arta cântatului şi tehnici interpretative”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.