EXCLUSIV 73.936 euro, preţul Mercedes-ului cu care se plimbă primarul Timişoarei, Nicolae...

EXCLUSIV 73.936 euro, preţul Mercedes-ului cu care se plimbă primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Vezi ce alte dezvăluiri despre maşina cumpărată de Retim s-au făcut la PRESSALERT LIVE VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

masina primarului robu01_resize

Dezvăluire importantă în această seară la PRESSALERT.LIVE, acolo unde moderatorul emisiunii, jurnalistul Dragoş Boţa, a prezentat factura emisă de dealerul auto de la care Retim a cumpărat Mercedes-ul  primarul Nicolae Robu îl foloseşte pe post de maşină de serviciu.

Mercedes-ul clasa E a fost cumpărat de Retim Ecologic Service SA în data de 29 octombrie 2014, conform facturii MB nr.2012442, emisă de RMB Casa Auto Timişoara SRL, în valoare de 331.971,55 lei, echivalentul a 73.936 euro. Compania de la care a fost achiziţionată limuzina este condusă de Liviu Anton, la momentul achiziţiei maşinii, preşedintele clubului de fotbal ACS Politehnica Timişoara, club unde acţionar este şi administraţia timişoreană condusă de Robu. „Acest document este dovada că un an de zile conducerea Retim şi  Nicolae Robu au minţit fără nicio problemă. Aşa se explică nervozitatea primarului atunci când l-am întrebat cât costă maşina şi atacurile repetate la adresa PRESSALERT”, a comentat jurnalistul Dragoş Boţa. Primarul Robu se plimbă cu Mercedes-ul cumpărat de Retim şi i-a fost plătit abonamentul luni bune tot de societatea de salubritate în condiţiile în care Primăria Timişoara nu a încasat penalităţi de peste 6 milioane de lei pentru nerealizarea unei staţii de compostare uscată a gunoiului şi în condiţiile în carea au apărut informaţii despre modul în care acţionarul german „sifonează” profitul companiei.

Factura a fost emisă la 22 de zile după ce AGA de la Retim a votat achiziţionarea Mercedes-ului. După ce a fost cumpărat Mercedes-ul şi livrat primarului Nicolae Robu, directorul Retim, Marcel Petrişor, a declarat, în 5 ianuarie 2015, pentru PRESSALERT.ro că „este vorba despre o maşină marca Mercedes E-Classe, nou achiziţionată în 2014. Vehiculul a costat circa 40.000 de euro”. Câteva luni mai târziu,în luna noiembrie, Gheorghe Para, director general economic şi marketing în cadrul Retim a explicat că “fiecare acţionar a hotărât în AGA ce maşină alege. Acţionarul german e obişnuit cu Skoda Superb, deci Skoda Superb are, iar la primărie s-a mers pe Mercedes. Asta a fost tot. A fost o discuţie între acţionari fără referate, fără principii, fără alte treburi. Noi am respectat hotărârea AGA”.

Vă reamintim că primarul Robu a reacţionat de-a lungul timpului extrem de nervos la dezvăluirile PRESSALERT.ro, susţinând că „nu este nicio mașină de super lux, este o mașină care intră în firescul lucrurilor. Numai pentru populiștii incapabili să facă ceva în viața lor și, drept urmare, preocupați doar să se lege de cei care fac din frustrarea care îi macină, este un subiect interesant acesta”.


Liberalul a cerut, de asemenea anchetarea surselor de finanţare a PRESSALERT.ro, iar când a fost întrebat cât a costat Mercedes-ul a răspuns nervos “credeam că şi nesimţirea e limitată. Dumneavoastră aţi demonstrat că nesimţirea este nemărginită. Asta aţi demonstrat şi aveţi posibilităţi în continuare”.

Invitat la ediția din această seară a fost consiliierul local PSD Alfred Simonis, singurul membru al CLT care a urmărit cu atenție subiectul Retim, dezvăluind că firma închiriază lunar mașini la prețuri mai mari decât ar fi ratele de achiziție și ca societatea plătește sume enorme pentru consultanță, către acționarul german RER, care deține jumătate din acțiuni.

Despre Mercedesul de la Retim, Simonis a comentat că „suma este una exagerat de mare pentru o mașină căreia domnul primar îi spune o mașină de nivel mediu , ca să spun așa. Mă întreb ce înseamnă pentru domnul primar o mașină scumpă.(…)Reacția nervoasă din 30 decembrie dovedește faptul că există ceva putred în acest subiect , noi știm acest lucru, dumneavoastră ați urmărit acest subiect mai mult decât mine, dar dovedește această reacție legată de mașină că ceva putred a fost în achiziția acestei mașini. Pe surse se discuta și prin primărie și printre consilieri că domnul primar și-a comandat această mașină, ceea ce, din punctul meu de vedere, este absolute adevărat. Sunt convins și veți vedea când intrăm în detalii mai tarziu că toate se leagă și duc spre acest deznodământ și anume că primarul Municipiului Timișoara având interdicția de a-și achiziționa pe primărie o mașină la o valoare mai ridicată de 18.000 de euro a a încercat acest tertip și a achiziționat prin intermediul Retim o mașină după bunul său plac, neasumându-și acest lucru și încercând să pretindă că era mașina pe acolo. Aşa se explică de ce până acum Primăria Timişoara nu a făcut niciun demers pentru recuperarea celor peste şase milioane de lei penalităţi pentru nerealizarea staţiei de compostare”.

În timpul emisiunii, Alfred Simonis a susţinut că, din informaţiile sale, Nicolae Robu s-a dus împreună cu şoferul său la dealer-ul de unde s-a achiziţionat maşina şi a ales personal care vor fi îmbunătăţirile pentru Mercedes. Una dintre opţiunile alese de primarul liberal a fost ca pielea din interiorul maşinii să fie crem. De asemenea, consilierul local a ţinut să sublinieze faptul că Retim continuă să plătească în continuare pentru această maşină deoarece plăteşte toate asigurările, toate reparaţiile şi tot combustibilul în perioada cât este folosit de primar. Ba mai mult, managerii de la Retim au cumpărat Mercedes-ul plătind-o integral, asta în condiţiile în care utilajele folosite pentru salubrizarea oraşului sunt închiriate la preţuri umflate de la acţionarul german.

Alfred Simonis s-a declarat deranjat de faptul că primarul Nicolae Robu nu a introdus pe ordinea de zi a consiliului local de mai bine de două luni proiectul său de hotârâre de schimbare a lui Vasile Vesa din reprezentant al CLT în AGA, deşi era obligat ca în maxim 30 de zile să o supună atenţiei consilierilor. Acesta a mai anunţat că va propune în CLT va prin intermediul unui proiect ca Mercedesul să nu mai fie folosit de primarul Nicolae Robu ca mașină de serviciu.

3 COMENTARII

  1. Ma intreb doar asaaaaa … retoric …: oare nu este de competenta D.N.A. situatia aceasta? Dl. Simonis este mai tolerant si nu doreste sa incarce instantele cu „descalcirea” micilor conflicte sau afinitati politice, insa am convingerea ca D.N.A. se va sesiza imediat in aceasta chestiune si va aborda problema transant si va investiga in detaliu toate dedesubturile demersurilor primarului ales, societatii comerciale de salubritate si chiar ale soferului angajat al primariei TM. Sunt convins ca D.N.A. va face lumina in aceasta situatie si va dispune masurile legale ce se impun. Si de asemenea sunt convins ca o va face in timpul vietii noastre. Am toata increderea in D.N.A.

  2. Daca e super lux, atunci Bentley, Rolls, Maybach ce mai sunt. Scrieti orice si folositi cuvintele in asa fel incat sa para cacatul bici. Sa nu va plesneasca peste ochi intr-o zi. Antenistilor 🙂

  3. Voi chiar sunteti idioti….cate masini de peste 100000e circula in Timisoara, conduse de pustani de 20 ani sau de umflati cu 8 clase si profesionala care vand fructe si legume facand evaziune fiscala………robu e primarul Timisorii…..a fost rectorul universitatii Politehnica…….nu meritati sa traiti in orasul asta plin de tarani invidiosi…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.