Inspiraţi de bulgari, timişorenii au de gând să lase haine groase de...

Inspiraţi de bulgari, timişorenii au de gând să lase haine groase de iarnă pentru oamenii străzii în centrul oraşului. Când are loc acţiunea

0
DISTRIBUIȚI

copac haina groasa

Campania inedită în cadrul căreia zeci de copaci din Sofia, capitala Bulgariei, au fost „îmbrăcaţi” cu haine groase de iarnă pentru ca oamenii străzii să le folosească şi să facă faţă gerului i-a inspirat şi pe timişoreni. Astfel, joi, 14 ianuarie, de la ora 20.00, oamenii cu suflet mare sunt aşteptaţi în Piaţa Operei pentru a participa la acţiunea „Dacă ai nevoie, e pentru tine”.

„Cu toții am simțit frigul din ultimele zile și mai e mult până ne vom bucura de căldura. Noi, totuși, suntem cei fericiți. Pe străzile Timișoarei umblă însă oameni mai puțin norocoși. Haideți să îi ajutăm să treacă cu bine și iarna asta. Haideți să nu uităm că și ei sunt oameni, doar că ei nu au avut o soartă așa de strălucită ca noi. Să demonstrăm că putem fi mai buni, nu doar în preajma sărbătorilor sau cu ocazii speciale, ci și din spirit civil.


După modelul tinerilor din Bulgaria și a celor din Bistrița, propun ca în data de 14 ianuarie, să ne întalnim în Piața Operei și să lăsăm fiecare o haină groasă pentru oricine are nevoie de ea, însoțită de un bilețel cu mesajul: «Dacă ai nevoie, e pentru tine!»”, transmit organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

La acţiune sunt invitaţi să participe oamenii care doresc să facă o faptă bună şi să aducă o haină groasă mai veche pe care nu o poartă, pe care vor să o doneze săracilor Timişoarei. Până în acest moment, aproape o sută de oameni au confirmat că vor participa la acţiunea inedită.

om al strazii

Doar în primele zile ale acestui an, aproximativ 30 de persoane fără adăpost care locuiesc pe străzile Timişoarei au fost transportate atât la adăposturile de noapte, cât şi la unităţile de primiri urgenţe, unele aproape îngheţate de frig. „În continuare să nu uităm că nimeni nu trebuie lăsat în frig, iar dacă observați o persoana aflată în aceasta situație sunați la 112”, transmit pompierii locuitorilor din judeţul Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.