Mămici disperate în Timiş: criză de vaccinuri pentru bebeluşi. Ce spun reprezentanţii...

Mămici disperate în Timiş: criză de vaccinuri pentru bebeluşi. Ce spun reprezentanţii direcţiei de sănătate publică

0
DISTRIBUIȚI

vaccinarea-antigripala-incepe-luna-noiembrie1349706433

Mii de copii din judeţul Timiş sunt în pericol de a se îmbolnăvi.


Asta pentru că vaccinul Hexacima, care protejează bebeluşii de difterie, tetanus, tuse convulsivă, hepatita B şi poliomielită nu este de găsit în cabinetele medicilor de familie din judeţ. Unele mămici sunt dispuse chiar să cumpere vaccinul din farmacii, doar că nici acolo nu este de găsit.

„Nu se poate nici măcar cumpăra, am sunat azi la unele farmacii şi nu au nici pe stoc, nici în depozite. Noi aşteptăm de trei luni să îl facem pe cel de patru luni”, s-a plâns o mămică din Timişoara pe un grup creat pe Facebook. „Noi avem doi ani și nici acum nu am făcut vaccinul de 11 luni pentru că nu l-am găsit și medicul de familie nu îl are”, a semnalat o altă mămică.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş recunosc că vaccinul Hexacima nu se găseşte în farmacia instituţiei. „Este posibil să mai fie doze la medicii vaccinatori din judeţ. La noi în farmacie nu mai este. Aşteptăm ca Ministerul Sănătăţii să trimită doze de vaccin, nu ştim când”, ne-a spus Dana Şpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş.

Săptămâna trecută, medici de familie din întreaga ţară s-au întâlnit cu ministrul Sănătăţii în speranţa că situaţia va fi rezolvată. Vaccinurile din schema naţională de vaccinare lipsesc în 35 de judeţe din ţară, nu doar în Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.