OFICIAL: creditul de 200 de milioane de lei contractat de CJT poate...

OFICIAL: creditul de 200 de milioane de lei contractat de CJT poate fi folosit până la finele acestui an. Unde vor merge banii alocaţi inițial pentru proiectele europene ratate

0
DISTRIBUIȚI

plen cjt (2)

Discuţii ample în plenul Consiliului Judeţean Timiş pe tema prelungirii duratei în care poate fi folosit creditul făcut în 2014 de actuala administraţie şi care are o valoare de 200 de milioane de lei. Iniţial, numai 80 de milioane trebuiau să fie folosite pentru reabilitarea drumurilor din judeţul Timiş, iar restul sumei urma să fie folosită pentru implementarea proiectelor europene, care au fost în mare parte pierdute.

Liderul de grup al consilierilor PNL, Marian Vasile, a atenţionat că „grupul PNL nu poate fi de acord nu prelungirea acestui credit, mai ales că gradul de îndatorare depăşeşte 24%. Urmează vremuri sumbre, se anunţă inclusiv o criză mondială mai puternică decât cea din 2008, în aceste conduţii noi trenuie să fim chibzuiţi”.


Practic, Vasile a cerut ca banii să fie investiţi în proiecte care să genereze venituri în mod direct. Şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a răspunsă că „eu vreau să vă informez că am procedat la acest proiect de hotărâre din dorinţa de a găsi soluţii pentru a găsi finanţatea pe acest an, având în vedere că sub nicio formă nu avem şanse ca pentru acest an, chiar dacă proiectele europene vor fi puse în discuţie, nu vom avea posibilitate de finanţare pe acest an. Am considerat că posibilitatea folosirii creditului ne va da posibilitatea de a avea şansa unui excedent mai mare, care să poată fi folosit pentru mandatul viitor, având în vedere că pentru proiectele europene nu se discută gradul de îndatorare”.

Proiectele de la care se iau banii sunt Parcul Tehnologic pentru Energie Alternativă (29.900.000 lei) și Modernizare Ambulator de Specialitate (45.500.000 lei), iar suma va fi alocată pentru DJ 588 Şemlacu Mare – Ferendia, Ranforsare sistem rutier pe DJ 681 Drăgsinești – Fârdea, asfaltare DJ 693B Iohanisfeld (DN 59B) – Ivanda, asfaltare DJ 609H Babșa – Ghizela, ranforsare sistem rutier pe DJ 681 Făget – Drăgsinești, asfaltare DJ 592B Șipet – Folea, reabilitare sistem rutier pe DJ 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg și pentru DJ 592D Hitiaș – Bacova.

Supus la vot, proiectul a trecut, astfel că CJT va putea folosi banii până la finele acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.