Percheziții la firme de construcții din vestul țării, într-un dosar de evaziune...

Percheziții la firme de construcții din vestul țării, într-un dosar de evaziune fiscală. Vezi ce prejudiciu enorm a fost creat UPDATE Vezi finul cărui lider politic este printre cei vizați

0
DISTRIBUIȚI

mascati traficanti complex 6

Percheziții în Banat dimineața aceasta, la firme de construcții şi persoane fizice bănuite că ar fi cauzat, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, un prejudiciu de peste 10 milioane de euro.

Acțiunea este executată de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Sunt efectuate 14 percheziţii în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Teleorman, 20 de persoane urmând să fie duse la audieri.

„În cauză, 22 de persoane sunt bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin care s-a creat un prejudiciu total de peste 10 milioane de euro. Din cercetări a reieşit că, reprezentanţii mai multor firme din domeniul construcţiilor, din judeţul Caraş-Severin, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzacţii comerciale fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro.


Reprezentanţii firmelor ar fi beneficiat de sprijinul administratorilor unor alte firme, de tip «fantomă», care ar fi acceptat, în schimbul unor sume de bani, să pună la dispoziţie facturi, chitanţiere şi ştampile, pentru a da aparenţă de legalitate tranzacţiilor fictive. Astfel, prin intermediul societăţilor implicate, ar fi fost transferaţi aproximativ 7,5 milioane de euro către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul legal prin transferuri bancare şi retrageri de numerar!”, transmite IGPR.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Serviciului Român de Informaţii.

UPDATE Conform expressdebanat.ro, printre cei vizați de anchetă sunt și oamenii de afaceri cărășeni Axente Obrejan (zis Arabel, apropiat al fostului vicepreședinte CJ Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni), Trandafir Rădoia și Ion Bejeriță. Bejeriță, fost vicepreședinte al PSD Caraș-Severin, este finul deputatului Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin și vicepreședinte al PSD la nivel național. Aceiași oameni de afaceri au mai fost vizați de percheziții și în 2014, tot într-un dosar de evaziune fiscală.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.