Profesori universitari din Timișoara, Arad și Reșița i-au ajutat pe pușcăriași să...

Profesori universitari din Timișoara, Arad și Reșița i-au ajutat pe pușcăriași să își scrie „lucrările științifice”. Vezi cine sunt

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest

Trei universități timișorene, una din Arad și alta din Reșița figurează pe ”lista rușinii” publicată de România Curată. Profesorii de la Universitatea de Vest din Timișoara, de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, de la Universitatea Tibiscus din Timișoara, precum și de la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița au girat așa-zise ”lucrări științifice” scrise în puşcărie de diferite persoane condamnate. În baza cercetărilor publicate acești infractori condamnați au obținut reduceri ale pedepselor.

Demendy Aurora, condamnată la 5 ani şi 6 luni de închisoare, a publicat lucrarea Medierea, o șansă reală, supervizată de dr. Zeno Daniel Sustac, profesor asociait la Universitatea de Vest din Timișoara șivVicepreședintele Consiliului de Mediere și Co-președinte al Uniuni Naționale a Mediatorilor din Romania.

Ciocan Cornel, condamnat la 5 ani pentru infracțiuni la legea privind combaterea evaziunii fiscal, a publicat din arest șase lucrări științifice: Producerea semințelor de cereale ploioase, veriga importantă a tehnologiei agricole; Ferma mixtă – culture de câmp și creșterea tineretului taurin la îngrășat, Rase de taurine specializate pentru prodicția de carne, Managementul producției de carne la ovine și caprine, Ferma Zootehnica pentru îngrășarea tineretului taurin în sistem semi-intensiv, Elemente tehnologice necesare în proiectarea fermelor de caprine.


Dintre acestea două au fost coordinate de Prof. Univ. Dr. Ing. Ioan Padeanu, de la Fac. de Zootehnie si Biotehnologii din Timisoara.

Constantin Gheorghe, condamnat la 5 ani – Legea pentru prevenirea criminalitatii organizate, a scris din pușcărie două lucrări, una din ele, Descoperire, pregatire si formare a arbitrilor în fotbal, fiind coordonată de Prof. Univ. Dr. Firiteanu Vasile de la Facultatea de Stiinte Sociale Departamentul de Tehnologie si Stiinte Sociale Secția Educatie Fizică si Sport Universitatea „Eftimie Murgu din Resita.

Enea Aurel, condamnat la 20 de ani de detenție pentru omor calificat, a scris lucrarea Evoluție și creație, coordonată de conf. Regis Mafteiu Roman, de la Profesor in cadrul Facultatii de Stiințe Umaniste a Universitatii de Vest Vasile Goldiș Arad.

Iliesi Sabin, condamnat la 3 ani și 6 luni pentru corupție, a scris lucrarea Veniturile statului si controlul financiar de stat, coordonată de Conferentiar universitar dr.Borlea Sorin de la Universitatea Vasile Goldiș din Arad.

Hurban Paul Razvan, condamnat la 1 ,4 ani pentru părăsirea locului accidentului a scris despre Promovarea turismului balnear in municipiul Marghita, lucrare coordonată de Lect. Univ. dr. David Katalin Gabriela de la aceeași universitate arădeană.

Maeruţiu Ovidiu, condamnat la 5 ani pentru șantaj, a scris Judecata in primă instantă in procesul civil și ,,Acţiunea civilă din procesul penal – in noua reglementare, ultima coordonată chiar de decanul Facultatii de Stiinte Juridice a Universitatii de Vest Vasile Goldiș Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.