RĂZBOI între consilierii PSD și PNL, pe tema parcării CJT din centrul...

RĂZBOI între consilierii PSD și PNL, pe tema parcării CJT din centrul Timișoarei. Ce i-au imputat liberalii lui Bojin și cum a fost admonestat Robu

0
DISTRIBUIȚI

parcare-modex-5

Încercările Consiliul Județean Timiș de a amenaja parcări în centrul oraşului stârnesc ample discuţii în rândul aleşilor judeţeni care contestă demersurile făcute de președintele Titu Bojin pentru a porni proiectele. Astăzi, aleşii PNL Marian Vasile şi Liviu Cocean s-au certat minute bune cu preşedintele CJT, Titu Bojin după acesta a introdus la vot un amendament prin care să fie alocaţi bani pentru un studiu de fezabilitate pentru locaţia unde acum este parcarea de CJT, situată vizavi de Hotel Timișoara. După ce a cerut să știe lista cu proiecte pentru care s-au făcut studii de fezabilitate în anul 2015, Cocean a atenţionat că „o să fim aici la bursa SF-urilor, o să ajungem să le vindem ca să facem bani din ele. Nu sunt de acord că aruncăm alţi bani pe fereastră”.

La rândul său, Marian Vasile a subliniat că Primăria Timișoara face demersuri pentru găsirea unui spațiu unde să facă o parcare în centru și că deși lipsa locurilor de parcare este o problemă mare, nu e nevoie ca de la CJT să se aloce noi bani pentru studii de fezabilitate câtă vreme nu se știe exact care va fi destinația acelui spațiu. După ce Adrian Pau de la PSD le-a spus liberalilor că nu e normal să existe astfel de reacții, atenționând că „dacă CJT va face o parcare înaintea primăriei, nu înseamnă că îl concurăm pe domnul Robu.


O parcare dacă este administrată eficient aduce mai mulți bani decât centrul de gestionare a afacerilor. Unii dacă folosesc Dacia nu sunt competenți, ar trebui să folosească Mercedes”. După ce Cocean s-a enervat din nou că a fost numit „Lucică” de Bojin, amendamentul studiului de fezabilitate a fost votat. În semn de protest față de discuții și după ce Adrian Negoiță a reamintit cum era pe vremea când președinte al CJT era Constantin Ostaficiuc, liberalul Alain Rus a plecat din plen. Acesta fost urmat la scurt timp de independentul Marcel Mihoc.

La finalul plenului, Bojin a oferit informații legate de parcarea supraterană pe care CJT vrea să o facă pe strada Sfântul Ioan. „Parcarea supraterană o să fie făcută foarte rapid pentru că probabil o să facem concesionarea terenului, adică noi să venim cu terenul şi să găsim o formulă de concesionare a terenului. Cred că suprafaţa este foarte interesantă pentru cei care vor să facă parcări. Pentru mine mai important este dacă se va găsi constructori şi posibilitatea de concesionare la Garnizoana Militară, cealaltă parcare pe care am preluat-o în luna decembrie. Acolo va fi mai interesant pentru realizarea parcării subterane şi realizarea clădirii bibliotecii judeţene care este tot a timişorenilor şi să reuşim să adunăm cele 23 de clădiri care sunt împrăştiate în tot oraşul pentru ceea ce înseamnă depozitul de carte şi ca să reuşim să avem o clădire aşa cum ar trebui să fie”, a spus Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.