Timișoara Saracens merge în Germania pentru un duel între lideri. Ce spun...

Timișoara Saracens merge în Germania pentru un duel între lideri. Ce spun bănățenii despre prezența lui Fercu la antrenamente

0
DISTRIBUIȚI

12_resize

Campioana României începe anul cu un meci la Heidelberg, cu deținătoarea titlului în Germania. Jocul de sâmbătă va fi și ultimul din grupa preliminară pentru barajul de Cupa Challenge, unde Timișoara Saracens RCM și-a asigurat deja prezența. O noutate la antrenamentele bănățenilor e Cătălin Fercu, însă conducătorii spun că jucătorul Saracens FC doar se pregătește alături de ei.

După un an 2015 perfect Timișoara Saracens a trebuit să-și întrerupă binemeritatul concediu pentru o deplasare europeană fără o miză reală. Totuși, deși au câștigat grupa B, elevii lui Grainger Heikell vor să țină la ”etichetă”. ”Ne va fi foarte greu să ne menţinem, dar acesta e obiectivul nostru. Timişoara continuă să scrie istorie. Planurile noastre nu se opresc la 2016 sau 2017, ci trebuie să privim pe 5 ani de zile… Obiectivul la Heidelberg e victoria. Nu doar din perspectiva clasamentului, vom termina primii. Vrem să arătăm că suntem o echipă care poate juca şi când e mamtematic calificată. Jucăm pentru imaginea și prestigiul nostru. Nu va fi uşor. Heidelberg a fost campioana Germaniei în ultimii ani. În cazul în care obţin o victorie şi ei se califică în faţa celor de la Rovigo. Sunt convins că ne aşteaptă un meci foarte greu. Cred că va fi cel mai greu meci al campaniei”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele ”sarazinilor”.

”E un meci pe care-l aşteptăm.


Nu ne-am pregătit 3-4 săptămâni. Va fi mai greu la început, dar vrem o performanță bună. Ne-am setat standarde înalte pe care vrem să le păstrăm. Ne pregătim de play-off-ul EPCR… Așteptăm cu încredere meciurile din iunie”, a spus și tehnicianul Grainger Heikell. Acesta nu va miza în Germania pe Burcea, Lemnaru și Shennan, jucători protejați pentru că acuzau mici probleme medicale. În aceste condiții banderola de căpitan îi revine lui Vasile Rus. ”E un meci pe care trebuie să-l câștigăm pentru a începe bine și anul 2016. Suntem conștienți că nu va fi ușor, ne-am întors însă bine la antrenamente după o scurtă pauză. Mergem în Germania, de unde vrem să ne întoarcem cu victoria. Nu e greu să ne motivăm. Suntem o echipă matură”, a subliniat Rus.

Fercu, doar în trecere

Fostul jucător al lui RCM, Cătălin Fercu, se antrenează în această perioadă cot la cot cu Paula Kinikinilau și compania. Au apărut informații în media că jucătorul transferat din Banat la Londra s-a întors, dar situația a fost lămurită. ”Fercu e jucătorul lui Saracens Londra, se antrenează cu noi în această perioadă, fiind convocat. Probabil a hotărât să rămână ca să nu mai facă deplasarea. Să rămână la Timișoara pentru a merge la lot direct. Campania de transferuri se încheie în 15 martie. Dupa mini-vacanță vom vedea ce jucători avem nevoie. La acel moment vom face câteva mutărti”, a specificat Dușan Filipaș.

In acest sezon campionatul intern trece prin modificări importante. SuperLiga va începe de abia în a doua parte a anului deoarece se trece la sistemul european toamnă-primăvară. Echipa bănățeană va lua o nouă vacanță după jocul de la Heidelberg pentru a se reuni apoi pe 14 februarie. În primăvară e stabilită deocamdată doar desfășurarea Cupei României, care se va încheia în luna iunie.

Partida Heidelberger RK – Timișoara Saracens RCM se desfășoară sâmbătă, de la ora 15.00. Jocul va putea fi urmărit online pe adresa www.periscope.tv/hrk_rugby.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.