Număr RECORD de semnături împotriva căsătoriilor între homosexuali după apelul mitropolitul Banatului,...

Număr RECORD de semnături împotriva căsătoriilor între homosexuali după apelul mitropolitul Banatului, de Crăciun, pentru modificarea Constituției

46
DISTRIBUIȚI

semnaturi modificare constitutie

Mitropolitul Banatului a anunțat astăzi, la finalul slujbei de Bobotează, că până în acest moment au fost strânse, doar în Banat, peste 40.000 de semnături ale oamenilor care doresc modificarea Constituției în ceea ce privește instituția căsătoriei.

Apelul ÎPS Ioan Selejan, care în timpul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara a anunțat că va fi lansată o iniţiativă civică prin care se cere schimbarea Constituţiei, nu a rămas fără ecou. Concret, se doreşte să se specifice clar că familia este formată din bărbat şi femeie. Totul ca reacţie la faptul că, în tot mai multe ţări europene, au fost recunoscute familiile formate din persoane de acelaşi sex. Prin urmare, la Catedrala Mitropolitană, dar şi în alte biserici din judeţ şi din ţară, voluntarii îi încurajează pe credincioşi să semneze pentru modificarea Constituţiei.

Întrebat de ce se doreşte schimbarea Constituţiei, astfel încât să fie permise doar căsătoriile între bărbat şi femeie, IPS Ioan Selejan a explicat „pentru că aceasta este tradiţia noastră creştină, şi nu numai.


în Sfânta Scriptură noi, cei ce credem în Dumnezeu, aşa am învăţat şi aşa scrie şi în Sfânta Scriptură şi dorim ca neamul nostru românesc să rămână după tradiţia milenară şi strămoşească a părinţilor, a moşilor şi a strămoşilor noştri. Sunt peste 40.000 de semnături strânse în zona noastră, încă suntem la început”.

boboteaza (15)

De altfel, chiar astăzi, la Catedrala Mitropolitană, în lateralul lăcaşului de cult, a fost amenajat un stand pe care scria „Semnături pentru Constituţie contra căsătoriilor homosexuale”, iar credincioşii au fost invitaţi să semneze pentru modificarea Constituţiei. Mai exact, se intenţionează ca articolul 48 care spune că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor” să fie înlocuit cu „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

46 COMENTARII

  • Ce anume consideri tu a fi „PERFECT” legat de subiectul acesta? Ai fost la biserica de dimineata sa te spovedesti si sa dai cu subsemnatu’, iar acum consideri TU ca esti castitatea intruchipata si asta iti da „dreptul” de a decide soarta acestor oameni pe care nici nu-i cunosti? Nu mai inteleg ce intampla in Romania. Suntem in secolul XXI, iar noi in loc sa evoluam cautam toate motivele sa involuam. Trezeste-te la realitate si accepta inevitabilul. The L’s, the G’s, the B’s and the T’s au existat dintotdeauna si poate multi dintre ei au mai multa credinta decat multi altii. Ce drept au acesti „credinciosi” sa marginalizeze acesti oameni? A fi GAY nu este o boala sau o optiune: YOU ARE BORN THIS WAY!

  • pentru comentatorul miha: daca LGBTurile de care vorbesti zici ca au credinta, apai n-au credinta… dreapta! (despre asta vorbim aici 🙂

  • Miha draga, oricine spune ca homosexualii nu sunt bolnavi este mai bolnav decat acestia. Nu exista a te fi nascut asa, la fel cum nimeni nu se naste pedofil, necrofil, zoofil s.a.m.d. Citeste putina psihanaliza daca cu religia nu prea le ai. Doamne ajuta!

 1. Tatal nostru care esti in ceruri… Daca planeta noastra ar fi condusa de comunitatea LGBT, probabil ar fi una SUPERBA.

  Propunere de petitie: „Semnaturi pentru constitutie contra casatoriilor pentru preoti”

  Ca doar ce „drept” are preotu’ sa faca sex?! De fapt, care este treaba preotului? Sa vanda utopii si sa creeze conflicte pe banii nostri?

  Oamenii trebuie invatati sa fie mai toleranti si mai uniti, acum mai mult ca niciodata. Can I get an AMEN on that?!

  • AMIN

   Pentru mine, ca crestin, e un conflict. Prefer sa fiu tolerant si sa-l ascult pe Isus. Matei 7.1-2. 1. Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.

   Pana la urma daca ne luam dupa Levitic, nu doar homosexualii trebuie omorati cu pietre ci si adulterii, copiii care vorbesc urat cu parintii, etc.

  • Logic, dacă această comunitate ar fi condus lumea, tu nu mai postai aici. Daca mămica şi tăticul tău nu făceau ce face un bărbat şi o femeie, tu nu existai! Punct.

  • Nebuni fara cap. „Iubirea” voastra este delasare. Ne-au prezis sfintii clar ce va sa vie, dar nu mai intereseaza pe nimeni. Adevarata cunostiinta despre spirit vine in practica: atunci cand te unesti cu Hristos din lumea asta si TRAIESTI Adevarul – simti o iubire adevara. Ceva aproape inexistent astazi. Numai asa poti cunoaste binele si raul si numai asa poti iubi neconditionat un dusman. IPS iubeste pe orice om si mai mult ca sigur iubeste cei din LGBT; dar e impotriva legii care ar putea distruge ultima aparare a tarii. A iubi pe cineva nu inseamna sa-i suporti deciziile cand isi face rau – exact ce este aceasta decizie. Si veniti sa regurgitati toate propagandele vestice despre cum s-au nascut unii si cum ar trebui sa fie.

   Profetii: https://youtu.be/QSClgsHiSEs?t=491 .

   Si apoi tu stii ce este casatoria? Este uniunea dintre 2 suflete, cu scopul de a fi unu, de a creste si de a se inmulti. Cresterea asta se face la un nivel spiritual – trairea autentica a Adevarului de care zic mai sus. Cand ti-o tragi ca iepurele nu este nici o crestere ci numai descrestere – valabil si pentru gay si pentru hetero; deci si heterosexualii ar trebui sa gaseasca bucuria la nivel spiritual si nu trupeste ca dobitoacele. Numai bucuria in Adevar e cu adevarat fumoasa; iti marturisesc din viata mea. Iar o crestere intre 2 spirite de acelasi sex nu se face – nu asta a lasat Dumnezeu pentru uniune; dar cine e mort sufleteste da din gura si se cred toti invatati si destepti. Casatorie intre 2 oameni se face numai intre sexe opuse. Dar vrajmasu isi baga coada ca sa-L copie pe Dumnezeu; ca asta-l freaca de cand a facut greseala mandriei. Cine vrea doar sa si-o traga poate sa traiasca si fara casatorie. Si LGBT, si heterosexualii care nu au treaba adevarata cu biserica.

   Familia adevarata e numai cea care INALTA spiritual. Restul e concubinaj. Pe langa calea casatoriei mai e calea calugariei – care inalta. Si atat. Deci noi ce invatam pe copii astia care se nasc? Ce nadejde in Dumnezeu, ce credinta, ce baza au ei daca fututu devine o valoare morala aceptata social?

   Numai credinta te scapa! Credinta VIE nu aia intelectuala cum vezi la babe disperate prin biserici! Asa a razbit poporul ROMAN!!! Prin aceasta CURATENIE a invins Mihai Viteazul 200 000 de mercenari Turci cu o mana de 40 000 de tzarani Romani. Unu la 5! Si i-a facut zob. Stie toata Europa, toti istoricii timpului au ramas cu gura cascata?

   Apoi mai e Stefan cel Mare si SFANT – care la fel casapea Turcii pe capete cu te miri ce! Unde va e capul ma? Chiar daca e secolul 21, poporul Roman trebuie sa razbeasca, credinta trebuie sa ramana vie si trebuie sa ne aparam! Ce e cu aceasta aceptare neconditionata a gunoiului din vest? Daca veti merge in America sau in Canada veti ramane blocati cand veti constientiza cat de morti, cat de lipsiti de viata si de identitate sunt astia din America de N.

   Voi nu intelegeti ca pacatele poporului ca colectiv aduc toate problemele. Si cand poporul e unit in Dumnezeu, in Adevar, poate sa vina si Americanu cu bomba nucleara ca nu ne fac nimic ( uite aici cum apara Sf Spiritdon in Grecia si de invazia Turcilor si pe oameni de probleme: https://www.youtube.com/watch?v=MsZvTIHlZUI ).

   Puneti mana sa va rugati. Numai asa o sa descoperiti ceva mai BUN decat fututu, decati banii si decat tot luxu asta de rahat din lumea asta.

   Harul lui Dumnezeu e valoarea adevarata! Cautati prin rugaciune ca e ceva real, nu povesti de demult ( https://www.youtube.com/watch?v=L14-IeitBEo ).

 2. AMIN

  Pentru mine, ca crestin, e un conflict. Prefer sa fiu tolerant si sa-l ascult pe Isus. Matei 7.1-2. 1. Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
  2. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.

  Pana la urma daca ne luam dupa Levitic, nu doar homosexualii trebuie omorati cu pietre ci si adulterii, copiii care vorbesc urat cu parintii, etc.

 3. http://www.bbc.com/news/magazine-26089486
  De ce homosexualitatea exista la toate speciile de mamifere si homofobia doar la oameni?
  Ai un doctorat in genetica si ai studiat cele 25.000 de gene din ADN-ul uman si ai publicat o teza care a fost confirmata de cercetatorii din domeniu si nu stiam?

  E posibil ca homosexualitatea si bisexualitatea sa aiba urmatoarele argumente evolutioniste?
  1. Reducerea violentelor intre masculi in caz ca se nasc mai multi masculi decat femele.
  2. Surorile fratilor homosexuali sa fie mai fertile.
  3. Femeile sunt atrase de barbatii care au si trasaturi feminine pt ca sunt indicator al empatiei fata de potentialii copii? In caz ca acest set de gene are efecte pozitive in cazul a 90% din masculi, ele sunt considerate net pozitive pt specie.

  Ei strang semnaturi pt casatoria civila, care nu are nici o legatura cu cea religioasa. Doua persoane adulte care se iubesc si platesc taxele ar trebui sa beneficieze de aceleasi drepturi ca si restul si sa poata decide sa-si imparta bunurile si sa-si poata vizita partenerul la spital in caz de boala. Si nu, testamentul nu e o solutie pt ca este usor atacabil.

  Dvs faceti tot ce scrie in biblie? In biblie scrie cum sa-ti bat sclavii (suficient cat sa nu moara). Eu zic sa nu punem egal intre Dumnezeu si religie si biserica. Conform bibliei D-zeu e iubitor, atotstiutor si atotputernic. Poate un D-zeu iubitor si atotputernic sa creeze/permita crearea iadului? Poate un D-zeu iubitor, atotstiutor si atotputernic sa permita venirea pe lume a cuiva de care stie ca va ajunge in iad?

  • „Poate un D-zeu iubitor si atotputernic sa creeze/permita crearea iadului? Poate un D-zeu iubitor, atotstiutor si atotputernic sa permita venirea pe lume a cuiva de care stie ca va ajunge in iad?”
   sarmanul de tine… si inca cum o sa ardeti in iadul pregatit de D-zeu diavolului si tuturor celor ce nu se pocaiesc si i se inchina!

  • pt Liviu: Comentatorul de mai sus iti aduce argumente logice si-ti reaminteste ca homosexualitatea e perfect naturala (a fost observata la sute de specii de animale https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals) si doar homofobia e cea ”nenaturala” care se manifesta doar la oameni, iar tu ce faci? Ca orice ”crestin”, recurgi la amenintari cu iadul in loc de argumentatie coerenta. Sa restrangi drepturile tuturor cetatenilor doar din cauza vederii tale inguste si needucate aspura lumii e nenatural, autocratic si opresiv, iar asta ceea ce voi homofobii faceti constant. Cum ar fi daca o lege ca asta sa fie data pentru oameni care au o alta conditie? (orientarea sexuala diferita e ceva innascut – nu e o boala pt ca homosexualii nu sunt cu nimic lezati de ea, dar e o ”conditie medicala”) Cum ar fi daca constitutia ar spune ca institutia casatoriei trebuie sa fie doar intre o barbat si o femeie non-asmatici? (sau non-diabetici/non-cardiaci etc) Cat de corect vi s-ar parea asta? Sa nu poti niciodata fi oficial casatorit cu persoana iubita, avea proprietate in comun cu ea. a o vedea la spital dupa un accident (pt ca tu poti fi, legal, doar concubin si nu esti in consecinta ”ruda apropiata”) sau adopta copii care sa fie in acte ai tai si ai persoanei iubite? Vi s-ar parea corect? Homosexualii romani prin asta trec in fiecare zi datorita ignorantei si lipsei voastre de empatie… Sincer, atat de multi bigoti needucati care sustin politici opresive ca si dumneata, domnule Liviu, sunt in tara asta incat nici nu ma mai mira ca mai toti tinerii inteligenti emigreaza in vest. Ca si conceptii sociale majoritare, tara asta e o hazna a Europei (un fel de Rusia-light).

   Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2016/01/zeci-de-mii-de-semnaturi-stranse-banat-impotriva-casatoriilor-intre-homosexuali-mitropolitul-banatului-despre-casatoria-intre-barbat-si-femeie-aceasta-este-traditia-noastra-crestina/

 4. Dacă tot dăm citate din Scriptură să mai citim unul, insistând pe versetele 26 la 28:
  21. Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
  22. Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.
  23. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.
  24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei,
  25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
  26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
  27. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
  28. Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
  29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de purtări rele, bârfitori,
  30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, nesupuşi părinţilor,
  31. Neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
  32. Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac.
  Deci nu primeşti cu siguranţă „amin”, ci doar un simplu: Iartă-i Doamne că nu ştiu ce zic!

 5. A, şi încă ceva. Nu a cerut nimeni moartea nimănui. Să nu exagerăm. S-a cerut doar ca o necurăţie împotriva firii să nu devină lege. Nu avem nimic cu păcătosul, ci doar cu păcatul. Cine vrea să fie desfrânat nu are decât, dar să nu îmi ceară să recunosc păcatul ca normalitate.
  Ascultaţi-L pe Iisus pâna la capăt, nu doar ce vă convine din Biblie!

  • ”Necurăție împotriva firii” e homofobia opresivă a demenților creștini, pt că homosexualitatea e perfect naturală – a fost observată la sute de specii animale: https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals

   Am o intrebare pentru tine: cum ar fi daca o lege ca asta să fie data pentru oameni care au o alta conditie? (orientarea sexuala diferita e ceva innascut – nu e o boala pt ca homosexualii nu sunt cu nimic lezati de ea, dar e o ”conditie medicala”) Cum ar fi daca constitutia ar spune ca institutia casatoriei trebuie sa fie doar intre o barbat si o femeie non-asmatici? (sau non-diabetici/non-cardiaci etc) Cat de corect vi s-ar parea asta? Sa nu poti niciodata fi oficial casatorit cu persoana iubita, avea proprietate in comun cu ea. a o vedea la spital dupa un accident (pt ca tu poti fi, legal, doar concubin si nu esti in consecinta ”ruda apropiata”) sau adopta copii care sa fie in acte ai tai si ai persoanei iubite? Vi s-ar parea corect? Homosexualii romani prin asta trec in fiecare zi datorita ignorantei si lipsei voastre de empatie…

   Sincer, atat de multi bigoti needucati care sustin politici opresive ca si dumneata, domnule Cosmin, sunt in tara asta incat nici nu ma mai mira ca mai toti tinerii inteligenti emigreaza in vest. Ca si conceptii sociale majoritare, tara asta e o hazna a Europei (un fel de Rusia-light).

 6. Semnături de la oameni fără cunostinta de cauza, de la bătrâni usor manipulabili si de la cei indoctrinati impotriva celor cu alta orientare sexuală. Rusine… Am asistat la un caz în care părintele a insistat asupra semnării, chiar daca persoana în cauza nu stia despre ce e vorba, crezând ca face un gest de buna credința! Nu sunt in masura sa judec căile Domnului, insa cred ca fiecare e capabil sa decidă de la sine si sa isi primească rasplata sau pedeapsa in cer.

 7. Este momentul oportun ca fiecare roman sa constientizeze pericolul ce vine asupra familiei sale din occident. Traiesc in Occident de foarte multi ani si stiu despre ce vorbesc. Altceva trebuie sa imprumutam de la ei, poate corectitudinea, onestitatea dar in niciun caz preacurvia. Credincios sau nu, trebuie sa stii ca Biserica a luat atitudine demna!

  • Esti in occident degeaba daca sustii asemenea atacuri asupra drepturilor omului si legi opresive care sa discrimineze persoane cu o conditie medicala (in cazul de fata homosexualii). Pariez ca tot timpul votezi conservatori sau crestin-democrati de dreapta care urasc emigrantii si iti iau din drepturile sociale doar pentru ca nu poti suporta ”preacurvia” liberalilor si socialistilor, ca multi alti emigranti romani din vest cu gandire primitiva.

   Homosexualitatea e perfect naturală – a fost observată la sute de specii animale: https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals. Homofobia e cea care exista doar la oameni, si mai exact la oameni needucati stiintific care inca cred ca omul a fost facut din pamant in ciuda nenumaratelor dovezi ale evolutiei, si care vor sa-si discrimineze semenii cu orientari sexuale diferite datorita vederilor lor inguste asupra lumii.

   Am o intrebare pentru tine: cum ar fi daca o lege ca asta să fie data pentru oameni care au o alta conditie? (orientarea sexuala diferita e ceva innascut – nu e o boala pt ca homosexualii nu sunt cu nimic lezati de ea, dar e o ”conditie medicala”) Cum ar fi daca constitutia ar spune ca institutia casatoriei trebuie sa fie doar intre un barbat si o femeie non-asmatici? (sau non-diabetici/non-cardiaci etc) Cat de corect vi s-ar parea asta? Sa nu poti niciodata fi oficial casatorit cu persoana iubita, avea proprietate in comun cu ea. a o vedea la spital dupa un accident (pt ca tu poti fi, legal, doar concubin si nu esti in consecinta ”ruda apropiata”) sau adopta copii care sa fie in acte ai tai si ai persoanei iubite? Vi s-ar parea corect? Homosexualii romani prin asta trec in fiecare zi datorita ignorantei si lipsei de empatie a oamenilor care gandesc ca tine…

 8. Pedepsele din Levitic, deși azi nu mai sînt aplicate, ne arată că toate cele amintite sînt rele. Care ar fi, deci, conflictul? Căci nu noi judecăm, ci sînt deja judecate acolo, în Biblie, ca repere atemporale menite tocmai vremurilor de relativizare a valorilor, cînd oamenii își vor pierde judecata.

  • Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. ( Sfânta Evanghelie după Matei 5 17, nu răstălmăci scriptura…. cum adica luam ce vrem si ce ne place ?? asta e buna asta nu e buna…. Toată Scriptura este insuflată de Dumnzeu.

 9. Citind comentarile de mai sus , rămân dezamagit de evoluţia noastră ca rasă umană, e drept că se exagerează din ambele parţi, ( biserică, LGBT), apoi Măntuitorul zicea Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra … e uşor să iei piatra şi să arunci însă înainte de a arunca gândeşte-te, cu ce e mai presus sau mai prejos păcatul homosexualităţii decăt celelalte ? ( vezi CELE 10 PORUNCI ) Căci Cel ce a zis: „Să nu săvârşeşti adulter”, a zis şi: „Să nu ucizi”. Şi dacă nu săvârşeşti adulter, dar ucizi, te-ai făcut călcător de lege, Cel ce va blestema 2 pe tatal sau sau pe mama sa sa fie dat mortii; de vreme ce a blestemat pe tatal sau sau pe mama sa, vinovat este. Omul care va savarsi adulter cu femeie maritata, adica cel ce savarseste adulter cu femeia aproapelui sau, acela sa fie dat mortii, el, adulterul, dar si ea, adultera. Cel ce se va culca cu rudenia sa descopera goliciunea rudeniei sale: fara copii sa moara amandoi!Barbatul sau femeia care va chema morti sau care va face vraji, cu moarte sa moara: cu pietre sa-i ucideti, ca vinovati sunt!Iacov 4:17 Deci cine ştie să facă bine, şi nu face, săvârşeşte un păcat!Matei 5:28 27 Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu preacurveşti.” 28 Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui. 29 Dacă deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. 30 Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, taie-o şi leapăd-o de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. 31 S-a zis iarăşi: „Oricine îşi va lăsa nevasta să-i dea o carte de despărţire.” 32 Dar Eu vă spun că oricine îşi va lăsa nevasta, afară numai de pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; şi cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurveşte. Matei 15:17-20 17 Nu înţelegeţi că orice intră în gură merge în pântece şi apoi este aruncat afară în hazna? 18 Dar, ce iese din gură vine din inimă, şi aceea spurcă pe om. Este scris în Biblie: 1Ioan 3:4. “Oricine făptuieşte păcatul săvîrşeşte şi călcarea legii, căci păcatul este călcarea legii” (Biblia Ortodoxă, Bucureşti 1968).1Ioan 5:17. “Orice neleguire este păcat.Este scris în Biblie: Romani 3:9-10. “Bine, bine, atunci suntem noi Evreii cu ceva mai buni decît alţii? Nu, cu nimic, căci am arătat deja că toţi oamenii, fără deosebire, evrei sau ne-evrei, sunt păcătoşi. După cum spun Scripturile: “Nimeni nu e bun – cât e lumea de mare nu găseşti un singur nevinovat” (NT pe înţelesul tuturor). ” CU ACEŞTIA CE FACEM? ( mda.. insă scoatem ce nu ne convine nouă, iar restul…. ignorăm) in situţia aceasta vi se zice vouă Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău şi iată bârna este în ochiul tău? Făţarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi … LISTA POATE CONTINUA … CE E DE FĂCUT IN SITUAŢIA ASTA NEPRIHANIŢILOR ? Ceea ce vă ridică pe unii impotriva altora NU E CREDINŢA, ci RELIGIA, care a făcut cel mai mare rău in instoria omenirii şi continuă să facă…dacă ne amintim de cruciade, de sfânta inchiziţie…. Un alt capitol…de ce preoţii sunt atât de înverşunat împotriva homosexualităţii ? acu sincer chiar nu gândiţi? 90 % dintre ei sunt ori bisexuali ori gay.. uitaţi-vă pe youtube să vedeţi sfinţi preoţi… VATICANUL… documenta.ţi.vă , acolo sunt cei mai mulţi gay… aş putea multe să mai zic despre acet capitol însă mă rezum la atâta. Gay… nu e o alegere, cine şi.ar alege acest destin? mereu hulit, mereu primind insulte, trăieşti cu teama de a nu.ţi pierde prietenii, familia… dacă vor afla că estz gay… de ce ? ce boala incurabila e homosexualitatea ? cu ce afecteaza societatea cum si cu cine ma culc eu in pat ?? de ce pot fi un om iubit … apreciat pana cand se afla ca sunt gay apoi..dintr-o data totul se duce, ce se schimba?? pentru ca tot acelasi sunt! si traind toate acestea cine ar mai alege sa fie gay? NIMENI , evetual o distractie sexuala si atata, cum multi hetero au facut o sau isi doresc aceasta fantezie, sa aveti un copil gay ce ati preferea sa aiba cancer sau nu stiu ce boala… ( handicap locomotor) sau sa fie gay? apoi 99 % dintre gay au avut traumele lor in copilarie care le-a declasat aceasta latura sexuala.. faceti voi cei hetero 100% sex cu un gay?? nu veti putea… nu veti avea sentiment… la fel e si invers… daca ar fi o alegere NIMENI NU AR ALEGE ACEST DESTIN DUR, Dati in continuare cu ei de pamant strigati LA MOARTE CU EI … insa nu sunteti cu nimic mai buni… ceea ce ne instiga pe unii impotriva altora e RELIGIA, ceea ce ne uneste e CREDINTA.

 10. Oameni buni
  Întrebați Biserica câți bani a plătit în ultimii ani pentru a mușamaliza cazurile de viol și pedofilie ?Parintii isi trimit cu buna credința copii la biserica si preoții ii violează!!!!
  Cate cazuri le recunoaște Biserica ? La câte victime si-a cerut scuze oficial ?
  Si dacă tot vorbim despre Homosexuali….câți Homosexuali sunt in rândurile bisericii ?La seminarele de teologie ?La Roma….cu Callboy etc ????

 11. Sa-i spui unui homosexsual sa nu mai fie gay e ca si cum ai ruga un om normal sa fie gay , nu este o decizie constienta,nu spui gata de azi sunt straight! ca asa ma obliga o carte scrisa acum 2.3 mii de ani…
  „Intelepciunea” voastra este bazata pe ignoranta si intoleranta tuturor celor care nu sunt ca voi.
  In primul rand daca aveti nevoie de un ghid moral (biblia) sunteti niste oameni imorali din fire,si biblia chiar va poate ajuta.
  Traiti-va viata ca la carte si nu puneti intrebari,fiidnca aveti toate raspunsurile in cartea vietii,sa nu cumva sa va ganditi pentru voi si pentru restul!

 12. Citind comentarile de mai sus , rămân dezamagit de evoluţia noastră ca rasă umană, e drept că se exagerează din ambele parţi, ( biserică, LGBT), apoi Măntuitorul zicea Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra … e uşor să iei piatra şi să arunci însă înainte de a arunca gândeşte-te, cu ce e mai presus sau mai prejos păcatul homosexualităţii decăt celelalte ? ( vezi CELE 10 PORUNCI ) Căci Cel ce a zis: „Să nu săvârşeşti adulter”, a zis şi: „Să nu ucizi”. Şi dacă nu săvârşeşti adulter, dar ucizi, te-ai făcut călcător de lege, Cel ce va blestema 2 pe tatal sau sau pe mama sa sa fie dat mortii; de vreme ce a blestemat pe tatal sau sau pe mama sa, vinovat este. Omul care va savarsi adulter cu femeie maritata, adica cel ce savarseste adulter cu femeia aproapelui sau, acela sa fie dat mortii, el, adulterul, dar si ea, adultera. Cel ce se va culca cu rudenia sa descopera goliciunea rudeniei sale: fara copii sa moara amandoi!Barbatul sau femeia care va chema morti sau care va face vraji, cu moarte sa moara: cu pietre sa-i ucideti, ca vinovati sunt!Iacov 4:17 Deci cine ştie să facă bine, şi nu face, săvârşeşte un păcat!Matei 5:28 27 Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu preacurveşti.” 28 Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui. 29 Dacă deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. 30 Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, taie-o şi leapăd-o de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. 31 S-a zis iarăşi: „Oricine îşi va lăsa nevasta să-i dea o carte de despărţire.” 32 Dar Eu vă spun că oricine îşi va lăsa nevasta, afară numai de pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; şi cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurveşte. Matei 15:17-20 17 Nu înţelegeţi că orice intră în gură merge în pântece şi apoi este aruncat afară în hazna? 18 Dar, ce iese din gură vine din inimă, şi aceea spurcă pe om. Este scris în Biblie: 1Ioan 3:4. Oricine făptuieşte păcatul săvîrşeşte şi călcarea legii, căci păcatul este călcarea legii (Biblia Ortodoxă, Bucureşti 1968).1Ioan 5:17. Orice neleguire este păcat.Este scris în Biblie: Romani 3:9-10. Bine, bine, atunci suntem noi Evreii cu ceva mai buni decît alţii? Nu, cu nimic, căci am arătat deja că toţi oamenii, fără deosebire, evrei sau ne-evrei, sunt păcătoşi. După cum spun Scripturile: Nimeni nu e bun – cât e lumea de mare nu găseşti un singur nevinovat (NT pe înţelesul tuturor). CU ACEŞTIA CE FACEM? ( mda.. insă scoatem ce nu ne convine nouă, iar restul…. ignorăm) in situţia aceasta vi se zice vouă Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău şi iată bârna este în ochiul tău? Făţarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi … LISTA POATE CONTINUA … CE E DE FĂCUT IN SITUAŢIA ASTA NEPRIHANIŢILOR ? Ceea ce vă ridică pe unii impotriva altora NU E CREDINŢA, ci RELIGIA, care a făcut cel mai mare rău in instoria omenirii şi continuă să facă…dacă ne amintim de cruciade, de sfânta inchiziţie…. Un alt capitol…de ce preoţii sunt atât de înverşunat împotriva homosexualităţii ? acu sincer chiar nu gândiţi? 90 % dintre ei sunt ori bisexuali ori gay.. uitaţi-vă pe youtube să vedeţi sfinţi preoţi… VATICANUL… documenta.ţi.vă , acolo sunt cei mai mulţi gay… aş putea multe să mai zic despre acet capitol însă mă rezum la atâta. Gay… nu e o alegere, cine şi.ar alege acest destin? mereu hulit, mereu primind insulte, trăieşti cu teama de a nu.ţi pierde prietenii, familia… dacă vor afla că estz gay… de ce ? ce boala incurabila e homosexualitatea ? cu ce afecteaza societatea cum si cu cine ma culc eu in pat ?? de ce pot fi un om iubit … apreciat pana cand se afla ca sunt gay apoi..dintr-o data totul se duce, ce se schimba?? pentru ca tot acelasi sunt! si traind toate acestea cine ar mai alege sa fie gay? NIMENI , evetual o distractie sexuala si atata, cum multi hetero au facut o sau isi doresc aceasta fantezie, sa aveti un copil gay ce ati preferea sa aiba cancer sau nu stiu ce boala… ( handicap locomotor) sau sa fie gay? apoi 99 % dintre gay au avut traumele lor in copilarie care le-a declasat aceasta latura sexuala.. faceti voi cei hetero 100% sex cu un gay?? nu veti putea… nu veti avea sentiment… la fel e si invers… daca ar fi o alegere NIMENI NU AR ALEGE ACEST DESTIN DUR, Dati in continuare cu ei de pamant strigati LA MOARTE CU EI … insa nu sunteti cu nimic mai buni… ceea ce ne instiga pe unii impotriva altora e RELIGIA, ceea ce ne uneste e CREDINTA.

 13. dragi credinciosi, sunteti o gloata de prostanaci si de falsi! cu cate femei/barbati v-ati culcat fara sa fiti casatoriti cu ele/ei? si asta e preacurvie! de cate ori ati „dus numele domnului in desert”?si asta pacat!de cate ori ati mintit, inselat, furat?jigodii ordinare! nu aveti niciun drep sa ingraditi dreptul altora!

  unde se poate semna impotriva acestei stupizenii?

 14. Sunt de acord. Nimeni nu se ia de ce face omul in casa lui – e alegerea lui in cunostinta de cauza – dar cat timp vrea sa strambe o lege mai mult mult decat morala, FIREASCA, aceea a familiei pe care numai un barbat si o femeie o pot implini, atunci avem nu numai dreptul dar si obligatia de a zice nu! Nu este o lege impotriva homosexualilor, ei sunt liberi sa faca ce vor in continuare, este o lege a bunului simt si a normalitatii care este din ce in ce mai amenintata de curentele occidentale a unei lumi „de-a-ndoaselea”.

 15. Pur și simplu nu ma pot abține….
  Oare toți acei oameni care au semnat acea petiție sunt oameni mai credincioși buni ca Homosexualii ????
  Nu neapărat….dacă chiar ar fi ar merge si ar întreba un homosexual fie bărbat fie femeie ce s-a întâmplat în viata lor ?( E clar ca din biserica nu va merge nimeni…)
  Poate au fost maltratați de tati…poate au fost violați….
  Sunteți atât de superficiali si prefăcuți….ca sa fiți creștini buni trebuie sa trăiți ca atare,nu sa judecați pe alții ci din contra sa-i ajutați….
  Daca exista un Dumnezeu ,ne va judeca după fapte si nu după rugăciuni….

 16. Cei care sunteti pentru / sau pro, ca sa ma exprim mai cool … cei care incercati sa va imaginati ca e vorba de o manipulare in masa, cu fata bisericeasca, dpdv personal sunt contra casatoriei dintre persoanele de acelasi sex … si nu pentru ca-s vreo baba frustrata (influentata de biserica/popa) sau o bloggerita inflacarata, ci pentru ca eu vad in acelasi fel viata, cum a fost pana acum, si cand spun viata ma refer la creatia dintre un barbat si o femeie, punct 😉

 17. IPS va salveaza orbilor. Nu mai comentati ca prostii.

  Pacatele poporului se rasfrang asupra poporului. IPS apara Romania si cei morti sufleteste nu o sa-si poata sa-si dea seama de asta.

  Ganditi-va ca Mihai Vitezu sau Stefan cel Mare invingeau Turcii cu putini oameni in pofida oricarei sanse. Romanul de atunci era CURAT si CREDINCIOS! Deci cu Dumnezeu invingeau pe Turci ca altceva NU AVEAU de partea lor. Pentru ca Romania de acum sa reziste jocului mizer al masonilor, numai asa mai are o sansa – sa-si pastreze valorile de alta data.

  Sf Arsenie Boca a prezis ca va fi ras Bucurestiul pentru pacatele poporului. Iar voi dati din gura. Nici ca va pasa. A ajuns ca Frumosul sa fie urat si Uratul sa fie ceva laudabil – asa ii spirijiniti voi pe LGBT. Nu e vorba sa urasti pe cei gay, dar legea, leaga in sine nu trebuie acceptata. Omul poti sa-l iubesti – am prieteni, am un profesor/amic care e gay. Accept omul gay, dar legea si credinta o pastrez CRESTINA, cu crestere in Lumina lui Hristos. Legea in sine, asta va schimba generatia care vine: sa nu lasati asta sa se intample ca asa moare neamul si credinta.

 18. O daaaa…s-ar zice ca multe femei sunt de acord,dupa numarul de commenturi cu nick de femeie.
  Din pacate,mai baietel seamana stilul.Aproape toate sunt scrise de aceeasi persoana cu diferite nume de femeie la nick.
  Sa revenim: Nu mai deranjeaza pe nimeni ce face fiecare in dormitor.Deranjeaza faptul ca va exibati aceste fapte in fata tuturor,va straduiti sa aratati cat de speciali sunteti voi in promiscuitatea sexuala in care traiti.Ba mai mult,ca sa va linistiti constintele,va inventati tot felul de drepturi chipurile incalcate.
  Dupa casatorii o sa vreti sa infiati copii.Din acelasi sex,exident.Oare care e motivul ascuns?
  PEDOFILIA! Asta este scopul acestor ,,casatorii, !

 19. Sunt Gay,si as dorii sa multumesc statului roman si Bor ca se preocupa mai mult sa-mi distruga fericirea respectiv sexualitatea ,decat combaterea saraciei.In Romania,peste 51% din populatie traieste in saracie,e bine ca in Romania sunt Sfintii si locuri de munca Nu,e o tara cu conceptii invechite si Medievale!

  • esti liber(a) sa parasesti aceasta tara medievala…poate nu stii, dar democratia inseamna vointa majoritatii impusa minoritatii…

 20. Prostia in Romania se ascunde in dosul sacralitatii unei institutii ce se pretinde administratia dogmatica a divinitatii, dar de fapt, acesti moderatori flamanzi de popularitate, referindu-ma la barbosii cu sutana, nu vor decat sa distraga atentia de la adevaratele probleme ce planeaza asupra propriei moralitati. Acel initiator mai degraba ar trebui sa reprezinte un model social exemplar, nu doar un simplu mafiot ce contribuie semnificativ la defrisarile ilegale ale statului, iar voi, urzupatori si falsi profeti, inainte de a poza in cruciati, incercati sa vedeti cat sunteti de mizerabili si ipocriti inainte de a lovi cu vorbele voastre lipsite de consistenta, dar ca niste adevarati prozeliti efemeroizi, va postati imediat cu ura si imbecilitate, gandurile rasarite din haznaua pe care o numiti suflet. Nici macar nu stiti ce inseamna Dumnezeu cu adevarat, asa ca nu incercati sa pareti ceea ce niciodata nu veti reusi, asta datorita unui handicap al ADN-ului, adica inteligenti si buni.

 21. Intotdeauna sunt mai interesante comentariile decat articol ul. ..amen miha. ..imi pare nespus de rau si sufar pt nedreptatile si atrocitatile comise de oameni contra naturii, a animale lor si a umanitatii si majoritatea sunt in numele religiilor…fanatismul religios atinge cote inalte si in tara noastra..ca dovada a manipularior aduse in scoli si biserici! Nu contra gayilor ar trebui sa fiti,ar trebui sa fiti contra nedreptatii, contra intolerantei, contra politicii , contra manipularii,contra valorilor false,contra conflictelor si a razboaielor…cine are dreptul sa judece ce este normal si ce nu este normal? Cu mana pe inima recunosc ca cea mai extraordinara creatura pe care am intalnit – o vreodata este un barbat gay pe care il respect si il apreciez nespus si care are un nivel al inteligentei net superior mediei

 22. Doamne, răsplăteşte-i cu har şi bucurie, putere, credinţă şi dragoste, pe cei ce se ocupă de demascarea sodomiei şi înlăturarea ei şi iartă-i Doamne pe sodomiţi şi vindecă-i. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.