Administraţiile Ciuhandu şi Robu, acuzaţii EXTREM DE GRAVE în raportul care a...

Administraţiile Ciuhandu şi Robu, acuzaţii EXTREM DE GRAVE în raportul care a dus la declanşarea anchetei DNA despre cum s-au vândul ilegal mii de locuinţe din Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

primaria albastrra01

Administraţiile Gheorghe Ciuhandu şi Nicolae Robu au vândut mii de locuinţe în mod ilegal, sub pretextul aplicării Legii 112/2015, reiese din raportul Corpului de control al primului ministru, citat de adevarul.ro, acest raport stând la baza declanşării unei anchete de către structura centrală a DNA. Vă reamintim că peste 10.000 de dosare au fost ridicate, anul trecut, de anchetatori de la Primăria Timişoara. Raportul, întocmit după controlul de la Primăria Timişoara în 2014, când premier era Victor Ponta, a scos la iveală detalii explozive despre modul în care au fost vândute mii de locuinţe la preţuri foarte avantajoase, în rate fără dobândă, plătite în zece ani. Potrivit documentului, în perioada 1996 – 2014 s-au vândut 10.325 de locuinţe, invocându-se ca temei legea 112/1995. Dintre acestea, peste 7.000 de locuinţe s-au vândut numai în perioada 1996-1998. Unele dintre locuinţele înstrăinate de primărie au fost vândute unor persoane care nu aveau dreptul legal să cumpere, beneficiarii, printre care şi magistraţi cu funcţii importante în sistem, nefiind chiriaşi la momentul intrării în vigoare a legii, aşa cum prevede actul normativ.

Vânzările către cei care nu îndeplineau condiţia legală au fost făcute în baza unei note din 01.07.1998, emise de Comisia pentru aplicare a legii 112/1995.


Prin documentul semnat de mai multe persoane, în frunte cu fostul primar, Gheorghe Ciuhandu şi cu fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ, se făcea o derogare de la lege, permiţându-se vânzarea de locuinţe ieftine şi către persoane care nu au acest drept, pe motiv că „există precedente”. Raportul Corpului de Control al Guvernului arată că verificările de la primărie au scos la iveală faptul că, în ciuda documentului care spune că respectiva Comisie s-a „întrunit” pentru a lua decizia, întrunirea în cauză nu ar fi avut loc în realitate. Mai mult decât atât, documentul reţine faptul că trei dintre semnatarii notei nu erau membri ai Comisiei şi nici nu este specificat că i-ar înlocui pe titularii de drept ai comisiei.

Inspectorii Corpului de Control al Guvernului au constatat, cu ocazia verificărilor de la Primăria Timişoara, haosul care domnea până la momentul controlului în domeniul vânzărilor de locuinţe din Timişoara. Potrivit documentului amintit, Primăria Timişoara nu avea o situaţie a numărului de locuinţe vândute chiriaşilor în perioada 1996-2014, încălcându-se şi o serie de proceduri interne, atât în privinţa legii 112/1995, cât şi în privinţa legii 10/2001. Chiar dacă actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a spus în permanenţă că cercetările vizează fosta administraţie a oraşului, raportul de control al Guvernului scoate la iveală probleme descoperite şi în actuala administraţie.

Raportul a scos la iveală faptul că nici sub conducerea lui Ciuhandu şi nici sub cea a lui Robu nu au existat regulamente de funcţionare a comisiilor ori alte reglementări, aprobate de consiliul local ori de primar privind modul de funcţionare a comisiilor care s-au ocupat de vânzarea locuinţelor, fapt ce a permis încălcarea legii. Niciunul dintre primari „nu au emis nicio dispoziţie privind organizarea, funcţionarea, atribuţiile, structura sau componenţa Comisiei tehnice de aplicare a Legii 10-2001, în condiţiile în care, la nivelul acestei instituţii, există încă în lucru un număr mare de notificări formulate în temeiul acestei legi”.

1 COMENTARIU

  1. Pai Cum altfel în condițiile când MAJORITATEA funcționarilor din Timișoara au primit. Ca exemplu procurori de la DNA fost sef Tamâș Sivbech, fostul președinte CJ Ostafiiuc, fost șef politie , judecători, …etc Vai și amar de tara ăsta la cât sa furat. Când șeful de la DNA fura cine mai păzește?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.