Alin Stoianovici, preşedintele fundaţiei culturale NABU: „Unele evenimente muzicale organizate cu bani...

Alin Stoianovici, preşedintele fundaţiei culturale NABU: „Unele evenimente muzicale organizate cu bani publici nu sunt OK“

0
DISTRIBUIȚI

alinstoianovici1

În toamna anului trecut, Asociaţia Culturală NABU a ieşit la lumina reflectoarelor cu un concert deosebit susţinut de artistul israelian Adam Ben Ezra, care a vrăjit audienţa prezentă în Sala Mare a Teatrului Naţional din Timişoara. Seria de evenimente a continuat cu recitaluri susţinute de Burning Table şi Sebastian Spanache Trio în aceeaşi locaţie.

„M-am apucat de organizat concerte pentru că sper că pot aduce ceva nou. Scopul asociaţiei este acela de a sprijini trupele din Timişoara şi România. Evenimentele au fost realizate cu ajutorul Consiliului Judeţean Timiş şi a Teatrului Naţional Timişoara. Am încercat să facem evenimente şi în cluburi, dar reprezentanţii acestora nu au fost prea interesaţi de evenimente. Am înfiinţat această asociaţie şi pentru că am avut o uşoară nemulţumire visavis de unele evenimente organizate cu bani publici. Cred că suntem datori să aducem în faţa publicului evenimente reuşite. Unele evenimente muzicale organizate cu cu bani publici nu sunt OK“, spune Alin Stoianovici, preşedintele fundaţiei culturale NABU.

Alături de concerte, asociaţia îşi propune să sprijine şi în alte moduri artiştii din Timişoara.


„Am fost mulţumit de feedback-ul pe care l-am avut. Scopul nostru este să creăm evenimente de calitate. Vrem să susţinem trupele noi. Ca şi planuri pentru acest an, avem câteva concerte foarte faine şi chiar şi o expoziţie de promovare a oraşului. Eu cred că Timişoara nu se promovează destul. Mi-aş dori să aud şi chestii bune de Timişoara, nu doar politică. Ar trebui ca în anii ăştia în care candidăm pentru titlul de Capitală Culturală Europeană să fructificăm mai bine atu-urile pe care le avem. E important să avem ce arăta, iar sprijinirea tinerilor artişti ar trebui să fie o prioritate. Vom organiza concerte cu nume interesante şi ne propunem să ajutăm trupele aflate la început de drum“, spune el.

Alin Stoianovici este cunoscut datorită proiectelor pe care le are alături de Teatrul Naţional şi ca membru al Nuevo Tango Quintet, iar în urmă cu doi ani artistul a început colaborarea cu Subcarpaţi. „Colaborez şi cu un grup nou numit Fantome şi cu Fraţii Grime. Evident, colaborez cu Subcarpaţi, unde sunt un fel de co-producător. Ne adunăm cu toţii împreună şi creăm. Fiecare sector al muzicii îţi oferă alte trăiri. Atunci când cânt cu cvintetul într-o sală de concerte, unde lumea stă jos şi ascultă, e o energie aparte. Alta e senzaţia când cânţi în faţa a două mii de oameni cu Subcarpaţi şi publicul cântă cu tine de la prima la ultima notă. Ultimele două concerte susţinute de Subcarpaţi la Timişoara au fost în cadrul spectacolului demo Hamlet. A fost un preview pentru spectacolul Hamlet, unde vom face muzică originală pentru show“, a mai adăugat artistul timişorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.