Apa NU este potabilă în mai multe localități din Banat. Ce zone...

Apa NU este potabilă în mai multe localități din Banat. Ce zone sunt afectate

0
DISTRIBUIȚI

apa robinet

Apă otrăvită în fântânile a mii de cărășeni.


Direcția de Sănătate Publică din Caraș Severin transmite un semnal de alarmă: apa din fântâni nu poate fi consumată nici pentru băut, nici pentru prepararea hranei.

Apa din mai multe fântâni din judeţul Caraş-Severin, în special din mediul rural este contaminată cu nitriţi şi nitraţi, ceea ce reprezintă un pericol pentru sănătate, mai ales pentru copiii mici şi gravide. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Daniel Botgros, citat de Radio Reșița, problemele cele mai mari sunt existente în localităţile: Bocşa, Copăcele, Ciudanoviţa, Vărădia, Berzovia, Coronini şi Ezeriş: „Apa nu este potabilă, nu este bună de băut, iar localnicii trebuie avertizaţi în acest sens. Nitriţii şi nitraţii nu se distrug nici atunci când apa este fiartă”.

Reprezentanții DSP Caraș Severin spun că apa a fost contaminate cel mai probabil cu fertilizatorii agricoli, gunoi de grajd, deversări de ape reziduale domestice. Instituția realizează teste privind calitatea apei, contra cost. Prețul unui set de analize este de 105 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.