Asociația Pacienților din Timiș: „Avem dreptul să murim în demnitate”. Cu ce...

Asociația Pacienților din Timiș: „Avem dreptul să murim în demnitate”. Cu ce propunere vine

0
DISTRIBUIȚI

bolnav cancer

Asociația pentru Protecția Pacienților Timiș, dar și cea a Seniorilor din Timișoara, vor mai multe centre de îngrijiri paliative în județul nostru, în care să fie internați bolnavii care se pregătesc de moarte, aflați în stadii terminale. Cele două asociații au încheiat, astăzi, un protocol și au explicat de ce ar fi nevoie de mai multe astfel de centre. În prezent, la Timișoara funcționează doar două secții de îngrijiri paliative, cu 30 de paturi, mult prea puține.

„Persoanele de vârsta a treia sunt cei mai mari consumatori de fonduri de asigurări sociale de sănătate, nimeni nu e de vină pentru că se întâmplă acest lucru.


Consider că ar trebui să se facă mai multe pentru pacienții aflați în fază terminală, ar trebui să existe mai multe instituții de îngrijiri paliative. Cred că avem dreptul să murim în demnitate, nu în timp ce ne chinuim sau lipsiți de medicamente. Merităm o moarte decentă”, a precizat Aurica Chisăliță, președintele Asociației Județene pentru Protecția Pacienților Timiș.

De aceeași părere este și Vlad Nicolae, președintele Asociației Seniorilor din Municipiul Timișoara, care spune că Szeged, un oraș de talia capitalei Banatului, are 66 de centre pentru persoanele aflate în stadii terminale, pentru care nu se mai poate face nimic pentru a le fi salvată viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.