Atmosferă pozitivă la BC SCM Timișoara pentru abordarea play out-ului. Ce spune...

Atmosferă pozitivă la BC SCM Timișoara pentru abordarea play out-ului. Ce spune ”leul” Dalibor Djapa despre duelul de la Galați

0
DISTRIBUIȚI

BC SCM Timisoara Dinamo (10)

”Leii din Banat” au încheiat pe un ton optimist sezonul regulat al Ligii Naționale. După ultimele victorii BC Timișoara s-a strecurat pe primul loc ”salvator”, dar lupta pentru Dalibor Djapa și compania de abia acum începe cu adevărat. Jucătorul sârb spune că revirimentul vine și pe fondul rezolvării problemelor de la club. Baschetbaliștii alb-violeți vor evolua în prima rundă a fazei a doua a campionatului pe terenul lui Phoenix Galați și vizează un prim succes cu nou promovata.

Dalibor Djapa a fost unul dintre remarcații ”leilor” în ultimele runde. ”Centerul” sârb a avut o medie de 14,2 puncte la BCT și privește cu optimism play out-ul. ”Am făcut o treabă bună luna trecută, am câștigat trei jocuri. Suntem pe drumul cel bun, avem acum un meci greu cu Galați, ne-au bătut de două ori, dar cred că acum vom juca mult mai bine. Dacă mergem acolo și ne luptăm precum în ultimul timp avem o șansă bună la victorie”, a declarat Dalibor Djapa.

Baschetbalistul de 31 de ani a explicat că rezultatele bune au apărut grație schimbărilor pozitive de la club. ”S-au schimbat multe lucruri, împreună cu noul antrenor, în primul rând acum avem suficienți jucători pentru antrenamente și nu avem accidentări.


În ultima lună s-a pus angrenajul în mișcare, am fost capabili să ne pregătim cât de cât normal. Situația clubului e mult mai bună, toată lumea se poate concentra la baschet. E unul dintre motivele principale”, a conchis Djapa.

Cristian Bota: ”Eram cu siguranță în play-off”

Antrenorul secund al lui BC Timișoara, Cristian Bota, a vorbit la rândul său despre motivația din play out. ”Începem cu optimism partea a doua a campionatului, acesta e campionatul adevărat, pentru că nu mai suntem pe loc retrogradabil și sperăm ca la final să scăpăm matematic de orice problemă. Putem câștiga orice meci, atmosfera e foarte bună în cadrul echipei. Sperăm să facem față până la final”, a spus Cristian Bota.

”Avem o echipă mult mai puternică și mai compactă, am putea să facem surpriza și să începem cu o victorie la Galați. Ne bazăm pe jocul colectiv, apărarea agresivă și jocul de tranziție. Avem o rotație scurtă, dar toate antrenamentele au fost făcute inteligent pentru a ne recupera jucătorii… Sper să terminăm tot pe 10, Galațiul e la trei victorii distanță, sperăm să punem presiune pe ei, cine știe cum va fi până la final”, a mai precizat ”secundul” lui Nenad Mandic. Bota e convins că ”leii” ar fi fost în prima jumătate a campionatului dacă nu existau problemele din toamnă: ”Cu încă unul-doi jucători eram cu siguranță în play-off, în top”. Fostul baschetbalist timișorean nu concepe ca echipa să pice în Liga I. ”Am avut sentimente ciudate, după o lugă perioadă în prima ligă, e frustrant pentru un oraș ca Timișoara să luptăm la retrogradare”, a concluzionat Cristian Bota.

BC Timișoara va începe play out-ul sâmbătă, de la ora 19, cu un duel pe terenul lui Phoenix Galați. Primul meci acasă în faza a II-a va fi pe 27 februarie în compania celor de la Gaz Metan Mediaș. Duel urmat de cel cu Dinamo o săptămână mai târziu, tot în Sala ”Constantin Jude”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.