BĂTAIE DE JOC Timișorenii din zona de nord a orașului, fără apă...

BĂTAIE DE JOC Timișorenii din zona de nord a orașului, fără apă caldă și căldură UPDATE Reacția Colterm

0
DISTRIBUIȚI

imagine colterm

Bătaie de joc în capitala Banatului, unde timișorenii nu au din nou apă caldă și căldură. De mai bine de o săptămână locuitorii de pe Bulevardul Cetății au parte zilnic de surprize din partea Colterm. În vreme ce în unele zile abonații nu au apă caldă, în alte zile apa care curge de la robinete este ruginie. Toate acestea în vreme ce primarul Nicolae Robu informează presa cu mare bucurie despre faptul că Timișoara este cel mai bun oraș pentru afaceri. Merită spus că avariile Colterm, ca spre exemplu cea de astăzi, care a afectat toată zona de Nord a orașului și din cauza căreia abonații nu vor avea nici apă caldă, nici căldură pe durata întregii zile, nu sunt anunțate public de departamentul de comunicare al societății.


Astfel, abonații constată la fața locului că facilități normale în secolul nostru nu sunt disponibile. Vă reamintim că anul trecut timișorenii au rămas fără apă caldă o zi întreagă după ce E.On a sistat furnizarea de gaz către Colterm, din cauza datoriilor istorice și că Colterm a ținut ascunsă cauza problemei și valoarea datoriilor. Socitetatea are datorii de 103,4 milioane de lei, din care 97 milioane de lei vor fi plătite de la bugetul local prin contractarea unui credit de la Trezorerie. Cu alte cuvinte, timișorenii vor achita datoriile companiei care nu poate furniza apă caldă și căldură în condiții optime.

UPDATE Luni, 15.02.2016, la primele ore ale dimineții a survenit o avarie de mare dimensiune la rețeaua de transport a energiei termice, din cauza căreia nu s-a mai putut menține presiunea în sistem. Din nefericire, din acest motiv, aproximativ 75% dintre consumatorii de energie termică din municipiul Timișoara au rămas nealimentați cu apă caldă și încălzire. La scurt timp după punerea în siguranță a instalațiilor din centrală, au început manevrele în sistemul de transport al energiei termice, pentru detectarea zonei afectate. În momentul de față, mare parte dintre zonele afectate de această avarie majoră sunt alimentate cu apă caldă și căldură. Probleme mai sunt în zona centrală a municipiului, respectiv la punctele termice 1A, 1B, 2, 3, 4, 4A, 4B, și 24. În continuare se lucrează la remediere avariei și eliminarea acesteia, astfel încât în cel mai scurt timp toți clienții COLTERM să fie alimentați cu apă caldă și încălzire termică. Vom reveni cu informații imediat ce vom cunoaște durata lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.