Certificatul Risc Partener, “semaforul” riscului financiar. Cum ajută CCIAT firmele din Timiş...

Certificatul Risc Partener, “semaforul” riscului financiar. Cum ajută CCIAT firmele din Timiş să afle calitatea partenerilor lor de afaceri (P)

0
DISTRIBUIȚI

femei afacere

Risc Partener – acesta este numele unui serviciu inedit oferit de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, începând din acest an. Risc Partener reprezintă, de fapt, un certificat de rating de tip “semafor”, un instrument necesar la fundamentarea deciziilor cu privire la o nouă afacere sau un potenţial partener.

Prin urmare, roşu semnifică risc financiar foarte crescut, galben – risc peste nivelul mediu, iar verde – risc scăzut.


Scara valorică de notare a companiilor este de la 1 la 10, iar raportul este însoţit de o analiză extinsă a companiei pentru care se execută interogarea. Certificatul Risc Partener reprezintă un instrument foarte util pentru firmele din Timiş, pentru că furnizează informaţii juridice şi financiare actualizate despre afacerile din România, inclusiv limita recomandată de credit marfă.

“Certificatul Risc Partener asigură un set de informaţii complexe, bazate pe rezultatele financiare ale companiilor, sintetizate într-un mod foarte accesibil utilizatorului final, fiind un instrument esențial pentru creionarea deciziilor de afaceri. Începutul unei relaţii de afaceri trebuie să se bazeze pe informaţii verificate în timp real despre parteneri. De aceea, invităm firmele să solicite certificatul Risc Partener înainte de orice decizie importantă de afaceri”, transmite CCIAT.

Printre avantajele utilizării raportului Risc Partener se numără calcularea indicilor de lichiditate şi solvabilitate, prezentarea unei structuri eficiente şi concise, generarea de explicaţii extinse, accesibile, inclusiv pentru utilizatori fără cunoştinţe financiar-economice aprofundate, oferirea unei radiografii a evoluţiei companiilor şi prezentarea unei analize pragmatice cu privire la stabilitatea companiilor şi probabilitatea acestora de insolvenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.