Concert de suflet cu Ioan Gyuri Pascu: „Avem atâtea piese încât ne...

Concert de suflet cu Ioan Gyuri Pascu: „Avem atâtea piese încât ne e greu să alegem douăzeci şi ceva de melodii pentru o seară“ FOTO

1
DISTRIBUIȚI

ioangyuripascu (7)

Ioan Gyuri Pascu şi colegii lui din trupa The Blue Workers au susţinut un concert extraordinar în faţa unui public cunoscător, vineri seara, la Porto Arte, unde melomanii au avut parte de un eveniment cât se poate de agreabil, ce a inclus o serie de compoziţii cunoscute din visteria artistului, câteva „evergreen“-uri şi bineînţeles nelipsitele momente de umor ale muzicianului care se pregăteşte de lansarea unui nou album, „Casa inimii“. „Noul meu album este atât de nou încât există doar sub formă de demo. E un album foarte liniştit, de esenţă, cum ar veni, o întoarcere la puţine instrumente şi muzică extrem de simplă. E ca o poveste foarte simplă care descrie casa inimii ca un loc geometric. E unul din cele mai liniştite albume ale mele. Pregătesc de ceva vreme acest disc. Nicăieri în lume nu e greu să scoţi un album, ci să îl vinzi. Vreau să găsesc o finanţare, astfel încât să ofer albumul celor care vin la concertele mele. Am observat că lumea la noi nu prea cumpără muzică de pe net, doar la concerte. E o ciudăţenie, dar asta e“, ne-a declarat muzicianul. Printre piesele interpretate de Ioan Gyuri Pascu şi colegii lui din The Blue Workers s-au numărat şi câteva compoziţii care se vor regăsi pe noul album, cum ar fi „În orice cafenea“ (care are parte şi de un videoclip de promovare) sau „Ce liberi am fi“, aceasta din urmă fiind dealtfel melodia care încheie „Casa inimii“. În ceea ce priveşte schimbările produse în circuitul de cluburi din ţara noastră după tragedia de la clubul Colectiv, artistul consideră că încă nu am aflat adevărul. „Din punct de vedere al concertelor, pe noi nu ne-a afectat foarte tare tragedia de la Colectiv. Desigur, s-au închis multe locuri din aşa – zisul underground. Am avut două sau trei concerte anulate. Nu ştiu când vom afla adevărul – adevărat despre această tragedie. Noi am cântat în nenumărate locuri care erau mult mai „unsafe“ decât locul unde s-a petrecut tragedia“, ne-a declarat Ioan Gyuri Pascu. Printre momentele care au generat aplauze furtunoase la concertul de la Timişoara s-a numărat şi acela în care Ioan Gyuri Pascu şi Teo Boar au interpretat „Caruso“ (Ti voglio benne assai). Cei doi muzicieni din The Blue Workers care au făcut ca această seară să fie una specială, Teo Boar şi Vlady Cnejevici (care au purtat tricouri cu formaţia americană Toto la faţa locului) au fost din nou la-nălţime, iar bis-urile au beneficiat de aplauze furtunoase. „Cântăm şi piese de pe albumul nou, dar şi din albumele mai vechi. Avem şi cover-uri şi deobicei recitalurile noastre sunt o excursie prin toate genurile muzicale.În general evit să cânt piese pe care lumea le-a auzit de multe ori.


Cum ar fi „Din vina instalatorului“ sau „Ţara arde“. E drept, câteodată le mai cântăm, când ne vine nouă, aşa de drag. Noi nu avem playlist, totul se desfăşoară după cum simţim publicul. Vine Vlady şi mă întreabă cu ce începem şi totul se leagă. Avem atâtea piese încât ne e greu să alegem douăzecişiceva de melodii pentru o seară“, ne-a declarat Ioan Gyuri Pascu.

1 COMENTARIU

  1. http://timpul.info/articol/15136/cu-ioan-gyuri-pascu-in-casa-inimii.html
    IOAN GYURI PASCU , VLADY CNEJEVICI și TEO BOAR,

    prieteni vechi și statornici ai locului de vis „Restaurantul Pescăresc ÎNTRE APE” Plaja Azur, revin pe scenă, de data aceasta cu ultimul album al lui Gyuri Pascu – „Casa inimii ” , album al IUBIRII DE ORICE FEL !

    Melomanii vor avea parte de un eveniment cât se poate de agreabil, ce va include o serie de compoziţii cunoscute din repertoriul artistului, câteva „evergreen“-uri şi bineînţeles nelipsitele momente de umor ale muzicianului care își promovează în acest concert noul său album, „Casa inimii“.

    „Noul meu album este atât de nou încât există doar sub formă de demo. E un album foarte liniştit, de esenţă, cum ar veni, o întoarcere la puţine instrumente şi muzică extrem de simplă. E ca o poveste foarte simplă care descrie casa inimii ca un loc geometric. E unul din cele mai liniştite albume ale mele. Pregătesc de ceva vreme acest disc. Nicăieri în lume nu e greu să scoţi un album, ci să îl vinzi. Vreau să găsesc o finanţare, astfel încât să ofer albumul celor care vin la concertele mele. Am observat că lumea la noi nu prea cumpără muzică de pe net, doar la concerte. E o ciudăţenie, dar asta e“ a declarat Gyuri Pascu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.