Concert de zile mari la împlinirea a zece ani de Grimus: „Întotdeauna...

Concert de zile mari la împlinirea a zece ani de Grimus: „Întotdeauna ne-am simţit ca la noi acasă în Timişoara“

0
DISTRIBUIȚI

grimus

Formaţia Grimus sărbătoreşte zece ani de carieră cu un concert extraordinar, care va avea loc la Arenele Romane din Bucureşti, în cort încălzit, în data de 26 februarie. În 2006 a început povestea trupei din Cluj, o istorie ce i-a purtat pe cei şase membri prin locuri care mai de care mai neaşteptate, întâmplări artistice cu final neprevăzut şi incursiuni creative. Rezultatele au fost, printre altele, trei albume (Panikon, Egretta şi Emergence), participări la festivaluri internaţionale precum Sziget (Ungaria), EXIT (Serbia), Rock for People (Cehia), Eurosonic (Olanda), Arezzo Wave (Italia), Waves Viena (Austria) sau Saraang (India), dar şi concerte în deschiderea unor trupe ca Red Hot Chili Peppers, Placebo, Hurts, Deep Purple sau Roxette. Cei şase clujeni (Vali, Bogdan, Cristi, Lehel, Tamas şi Titus) vor avea alături artişti şi trupe prietene cu care au împărţit scena de-a lungul celor zece ani de istorie Grimus, printre care byron, Les Elephants Bizarres, The Mono Jacks, Toulouse Lautrec, dar şi foşti membri din vremurile de început ale formaţiei.

Despre ceea ce înseamnă Grimus după zece ani de poveste indie-rock, principalul compozitor al trupei, Vali Rauca declară că: „Zece ani de Grimus înseamnă un ocean de amintiri, milioane de kilometri de drum, sute de mii de terawaţi de curent electric, şase bătăi de inimi sincronizate în timpul tonelor de playlisturi parcurse, o pădure de beţe de tobe rupte, un fir care înconjoară pământul din sârmă de corzi de chitară schimbate, câţiva ani de nopţi nedormite, un zgârie-nori de camere de hotel diferite, prieteni cam cât demografia Indiei, o bătaie cu extinctoare, o ţuică fiarta cu Salman Rushdie, o poveste cu macaci, două continente, zeci de mii de metri altitudine, dar şi picioarele pe pământ.


Sunt zece ani care au zburat cu o viteză mai mare decât cea a vânturilor de pe Saturn!”. Pentru că în toamna lui 2015 trupa a decis ca începutul lui 2016 va aduce acest concert aniversar, Grimus a creat şi un cadou muzical, un şir de piese în limba română, dedicate fanilor care le-au fost alături în aceşti zece ani de incursiune artistică. La sfârşitul anului trecut clujenii au lansat piesa Ultima oară, iar acum a venit momentul să ofere încă un cadou publicului: Vom lupta este noul single Grimus, lansat recent, pe care cei ce îi vor însoţi la Arenele Romane vor avea ocazia să îl asculte live.„Întotdeauna ne-am simţit ca la noi acasă în Timişoara. Publicul a fost întotdeauna alături de noi cântând vers cu vers piesele noastre. Aşteptăm cu nerăbdare următorul concert în Timişoara“, ne-a declarat solistul trupei Grimus, Bogdan Mezofi. Unul din concertele memorabile ale trupei Grimus a avut loc în vara anului trecut în cadrul Music Travel Folk Festival, unde clujenii au încheiat în forţă cea de-a doua zi a manifestării. Vestea bună este că fanii timişoreni ai trupei pot participa la concertul aniversar din Bucureşti. „Este un eveniment important care nu merită ratat. Pentru fanii Grimus avem pachete diverse, cu drum, cazare şi concert“, ne-a declarat Adrian Creţu, din partea Music Travel, organizatorii acestei iniţiative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.