Concurs de vioară pentru tineri interpreți. Când va avea loc prima ediție...

Concurs de vioară pentru tineri interpreți. Când va avea loc prima ediție a competiției „Josef Brandeisz”

0
DISTRIBUIȚI

vioara

Timişoara va găzdui, la începutul lunii aprilie, prima ediţie a concursului internaţional de vioară pentru tineri interpreţi „Josef Brandeisz”, în organizarea Forumului Democrat al Germanilor din Banat, a facultăţii de muzică şi a liceului „Ion Vidu”. Concursul va avea două secţiuni, una pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani iar cea de-a doua pentru adolescenţi de 15-18 ani. Data limită pentru înscrierea la preselecţie este 1 martie.
Pentru acest eveniment, care îşi propune să încurajeze cât mai mulţi tineri muzicieni, şi-au anunţat deja participarea tineri interpreţi din Germania, Spania, Ungaria, Serbia şi România iar evaluarea va fi făcută de un juriu internaţional.


Pe lângă concursul propriu-zis, vor avea loc prezentări de carte şi expoziţii fotografice.
Concursul poartă numele unuia dintre cei mai importanţi muzicieni timişeni ai secolului XX. Născut la Ciacova, Josef Brandeisz (1896-1978), a desfăşurat la Timişoara o carieră didactică de aproape 60 de ani, a format peste 900 de violonişti care au devenit solişti, membri ai unor formaţii camerale, ai unor orchestre importante sau profesori. A fost deopotrivă solist, membru al celebrului cvartet „Tomm”, membru în orchestra operei şi a filarmonicii şi a avut peste 200 de apariţii publice. Este autorul mai multor lucrări cu caracter didactic şi a unei cărţi despre viaţa muzicală a Timişoarei. În semn de omagiu, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, care se numără printre iniţiatorii acestui concurs, a propus ca acesta să poarte numele muzicianului de etnie germană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.