Consilierii PSD Timişoara, în frunte cu noul lor şef, EXPLICAŢII detaliate legate...

Consilierii PSD Timişoara, în frunte cu noul lor şef, EXPLICAŢII detaliate legate de refuzul de a vota bugetul. Ce acuze aduc administraţiei Robu

3
DISTRIBUIȚI

psd timisoara simonis barsateanu tundrea (2)

Deşi a trecut mai bine de o săptămână de când a fost adoptat, bugetul Timişoarei stârneşte încă discuţii ample. După ce primarul Nicolae Robu l-a lăudat pe viceprimarul PSD Traian Stoia că a votat pentru, în ciuda deciziei de grup, şi preşedintele PSD Timişoara, Sebastian Răducanu, a demisionat alături de liderul de grup al aleşilor locali, Alfred Simonis, șeful interimar al organizației municipale, Florin Bîrsășteanu, a convocat o conferință de presa unde a anunțat excluderea lui Stoia din partid. Prezenți la masa de conferință, consilierii locali Alfred Simonis, Dan Idolu, Ioan Mateescu și Luminița Țundrea au detaliat motivele care i-au condus să dea vot negativ bugetului. Florin Bîrsășteanu a subliniat că „procedura a fost total în afara legii, consilierii neavând timp să studieze amănunţit în termeni legali şi ca durată suficientă. În constituirea bugetului nu au fost consultate consiliile consultative de cartier, deci voinţa cetăţeanului, noi considerând că bugetul nu este al primarului, ci că el trebuie să reflecte dorinţa cetăţeanului. Strategiile mari trebuie făcute de administraţie, dar trebuiesc discutate şi validate de cetăţeni. (…) Nu ne-am propus să blocăm în niciun fel oraşul iar demagogia asta ieftină cred că nu mai prinde nici la copiii de grădiniţă”.

Dan Idolu, numit şef de grup al aleşilor locali ai PSD, a declarat că „bugetul nu a ajuns în Comisia de buget şi finanţe şi acesta nu este un formalism, chiar trebuie măcar bugetul să ajungă în comisie, să fie dezbătut, analizat şi să fie chemaţi specialiştii din primărie.


Nu s-a făcut aşa ceva. (…) Lipsa de transparență pe de o parte prin neorganizarea unei dezbateri publice și atitudinea sfidătoare inclusiv față de aleșii PNL mi se par inadmisibile. Nici eu nu au ştiu nimic, dar au votat la o comandă. (…) Nu poţi orice propunere de amendamente, de proiecte să fie tratată cu ţipete şi cu respingeri, de asta este consiliu ca să dezbată”. Consilierul Alfred Simonis a susţinut că „este un buget umflat doar pentru a putea angaja cheltuieli, acest lucru riscând să aducă Timişoara în incapacitate de plată, poate cu scopul de a demara cât mai multe promisiuni electorale şi după iunie 2016 domnul primar crede că poate veni potopul”.

Luminiţa Ţundrea a făcut referire la mai multe pasaje din lege declarând că „discuţia este inadmisibil să fie adusă într-un asemenea derizoriu încât consilierii unui partid de opoziţie să fie acuzaţi că vor să facă rău oraşului. Haideţi să ridicăm standardul acestei discuţii şi să ne uităm mai atent la ce face obiectictul discuţiei, la bugetul local. (…) Eu vă spun că din punct de vedere juridic orice jurist sau economist poate constata că are lacune. (…) Nu mai vreau să ni se arunce praf în ochi, urâţilor, răilor, vai, ce ne-aţi făcut. Mie nu mi se pare normal ca la nivelul Primăriei Timişoara al doilea oraş dintr-un stat european care este România să se mai discute în asemenea termeni”.

hotaraee clt

Consilierul local Ioan Mateescu a spus că „cred că bugetul local a fost pregătit de anul trecut, de când domnul primar și domnul vice au majorat ilegal concesiunile primăriei știind bine că primăria nu va încasa acei bani, pentru că acum jumătate din contracte sunt în procese”. Bîrsășteanu a conchis că noi grupul și partidul vom lupta ca administrația ce conduce vremelnic primăria să aibă urechile plecate la dorințele și nevoile cetățeanului.

3 COMENTARII

  1. Excelent articolul. Lamuritor pentru orice lxxx care inca mai pupa-n fund si ii ridica osanale robului. Bine argumentata si excluderea lu’ mos tăgârţă. Sper sa le vina mintea la cap oamenilor care au fost pacaliti de acest asazis primar si sa nu-l mai aleaga-n veci. Pe oricine altcineva numai pe fătălăul fărbuit NU. Hai Poli !

  2. v-o trage Robu din nou, la urmatoarele alegeri. doare, inteleg, dar va trece. poate data viitoare, dar nu cred. cind te uiti la fotografie nu-i de mirare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.