COȘMAR de Sfântul Valentin: ACS Poli pierde acasă cu Voluntari. Tribuna i-a...

COȘMAR de Sfântul Valentin: ACS Poli pierde acasă cu Voluntari. Tribuna i-a cerut demisia lui Florin Marin GALERIE FOTO

2
DISTRIBUIȚI

acs poli tm voluntari (4)

Scenariu negru pentru ACS Poli de Sfântul Valentin, la primul joc oficial din 2016. Elevii lui Florin Marin au cedat pe teren propriu cu 2-1 (0-0) în fața uneia dintre contracandidatele la evitarea retrogradării, FC Voluntari. Puține lucruri au mers între opțiunile alese de experimentatul tehnician iar ”îndrăgostiții de fotbal” au scandat la final ”Demisia!”.

Ultima indisponibilitate, cea a lui Elek, l-a determinat pe Florin Marin să apeleze la o soluție inedită în atac, cu Bărbuț vârf împins. Singurul titular dintre noi veniți a fost olandezul Everon Pisas, folosit în partea dreaptă și totodată cel mai activ timișorean în prima repriză. Partida a fost însă foarte ștearsă în prima ei parte. Voluntariul, cu mai multe noutăți, a amenințat firav, prin Moke, șut departe de buturi în minutul 12. În replică a fost copiat de Pisas, peste 11 minute. Pe parcursul reprizei ACS Poli a fost nevoită să mai apeleze la un nou venit, Abel Suarez luându-i locul lui Melinte, ușor accidentat. Iar spaniolul s-a remarcat imediat cu un ”galben” în carnețelul lui Alexandru Tudor. În rest se mai putea nota doar un șut în blocaj al oaspetului Iorga și pătrunderea lui Ovidiu Popescu, blocat de Bornescu. Cea mai mare ocazie a primei reprize i-a aparținut lui Cânu, din cornerul rezultat acesta a reluat puternic cu capul, dar doar în brațele aceluiași goalkeeper. În rest, îndrăgostiții din tribună se întrebau dacă a început cu adevărat meciul.

Suarez, out

Partea secundă a început cu un alt desen în echipa gazdă. Zicu fiind folosit acum ca un ”9 fals”, dar și Bărbuț a rămas sus. Ambele echipe au încercat să joace mai în viteză, dar scorul a rămas alb după o oră de joc. În ciuda unei șanse bune pentru Belu (48), reluare cu stângul din centrul careului după o lovitură liberă, dar tot pe direcția lui Bornescu. De partea cealaltă Kone a încecat șutul din lateral, Smaranda reușind să respingă. Tot după 60 de minute Florin Marin a intrat în gura tribunei pentru că l-a schimbat pe cel mai spectaculos ”violet”, Pisas, pentru Prince Rajcomar. Minutul 63 avea să aducă o veste proastă în legătură cu Suarez. Intrat în prima parte, spaniolul a văzut al doilea galben de la ”scrupulosul Brad Pitt” Tudor, pentru un fault la mijlocul terenului. Chiar și cu un om în minus ACS Poli putea deschide scorul în minutul 69, dar nici de această dată stângul lui Belu nu a găsit plasa, tot după o fază fixă. Nici în minutul 73, la o deviere după un nou corner, fundașul dreapta bănățean nu a pus bine capul la bara a doua, rezultat, doar aut, și fluiere din tribună. La faza următoare, o centrare în careu îl găsește liber pe Laurențiu Rus, care împinge balonul în poartă cu capul. Culmea, pe fondul unui joc decent în zece oameni al timișorenilor.

La fel ca în alte jocuri din 2015, gazdele au trecut apoi la un joc precipitat. Acțiunile ofensive nu au lipsit, dar limpezime ba, așa cum s-a întâmplat în minutul 89. După încercarea de reluare a lui Zicu vine un nou corner cu bâlbâială în fața lui Bornescu. În prelungiri, vine și ”cireașa”, Tudorie scapă doi contra unu și înscrie pe lângă Smaranda. ACS Poli avea să dea și ea gol, dar prea târziu, reușita personală a lui Zicu, plasat din careu, a contat doar ca impresie artistică. 1-2 și start de coșmar pentru bănățeni în 2016. Voluntariul se apropie la trei puncte. După joc i s-a cerut în premieră, cu toată ”dragostea”, demisia lui Florin Marin.

ACS Poli Timișoara: Smaranda – Belu, Cânu, Scutaru, D.


Popescu – Llorente, Melinte (34′ A. Suarez) – Pisas (61′ Rajcomar), Ov. Popescu, Zicu – Bărbuț (84′ Doman). Pe bancă: Strauss – Manu Torres, Bocșan, D. Sorescu. Antrenor: Florin Marin.

FC Voluntari: Bornescu – Filipov, Spahija, Țîru, Barna – Moke – L. Rus, Iorga (61′ Enceanu), Ad. Bălan (73′ Tudorie), V. Achim – H. Kone (68′ Ct. Ștefănescu). Pe bancă: Balauru – Mitache, Novakovic, N. Grigore. Antrenor: Ionel Ganea.

Foto: Adrian Pîclișan

 

2 COMENTARII

  1. Pe buna dreptate ne meritam sorta! Un oras ca Timisoara il da afara pe Timoste si il aduce pe Stanciu, avem juniori campioni nationali si noi aducem pe Suarez si Rajkomar, jucatori di liga a iiia.
    Aducem un antrenor batran si depasit. Atata poate Timisoara!? Nu cred…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.