Cotizaţia CJT pentru Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Timiş creşte de PATRU...

Cotizaţia CJT pentru Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Timiş creşte de PATRU ori! Câţi bani se vor plăti şi cum a fost COPIAT actul constitutiv UPDATE Reacția directorului asociației

0
DISTRIBUIȚI

cotizatie

Un proiect interesant de hotărâre va ajunge pe masa aleșilor județeni din Timiș la următorul plen. Consilierii vor decide dacă acceptă propunerea actualei conduceri a CJT de a mări contribuția alocată Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Timiş. În prezent, finanțarea de care beneficiază asociația este de 50.000 de lei. Însă, odată cu noul plen suma ar putea crește de patru ori!

Asociația are nu mai puțin de 41 de membri și conform datelor oferite la debutul acestei luni de președintele Călin Dobra, care ocupă și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, fiecare membru trebuie să achite o taxă. PFA-urile și ONG-urile achită o taxă anuală de 1.000 de lei, în vreme ce IMM-urile plătesc 2.000 de lei pe an, iar firmele mari achită 3.000 de lei pe an. Nici primăriile nu scapă de cotizații, astfel că suma care trebuie achitată către asociație este de 0.50 de lei pe cap de locuitor.

foto

Dobra declara în 6 februarie că „în luna martie vom organiza conferinţa pe teme turistice, iar anul acesta tema va fi infocentrele turistice din judeţul Timiş.


Nu sunt încântat de activitatea lor, nu există o activitate concretă, în această perioadă derulează activitatea de angajare a personalului specializat, apoi putem vorbi despre îmbunătăţirea activităţii şi interconectivitatea cu Asociaţia de Turism. O să continuăm cu Zilele Lacului Surduc pentru a pune în evidenţă un obiectiv foarte important din zonă, unde este o problemă foarte mare cu locurile de cazare”. Trebuie spus că actul constitutive al Asociaţiei a fost o dovadă clară a profesionalismului cu care aceasta a fost constituită, dat fiind faptul că actul făcut în baza unui copy paste de la o asociaţie similară din Mureş. Trebuie adăugat şi că la debut asociaţia avea o finanţare de la bugetul judeţului e doua 10.000 de lei.

UPDATE Directorul asociației, Delia Barbu, a reacționat pe Facebook la articolele din presă. „Am distribuit aleator acest articol. Azi sunt publicate vreo zece materiale pe această temă, dar acesta e ultimul citit. Toate, prin copy paste sau nu, spun același lucru: nu avem turiști și APDT/Turism Timiș cer bani cu carul. Adevărul e că mi-ar fi rușine sa obtin doar 200.000 de lei. Mi-ar trebui vreo 600.000 de lei pe acest an pentru câte proiecte, idei și vise am eu în legatură cu munca mea de acum și ar trebui infinit mai mult pentru ca voi, colegii mei ziariști, să nu mai începeți articolele cu Turiști în Timis nu prea avem… Tocmai de aceea nu avem, că nu investim!!!!, dragii mei Otilia Ghitescu,PRESSALERT și toți ceilalți. Si nu uitați că, la fel cum ați fost și anul trecut martori la încercările noastre de a schimba lucrurile în Timis, vă aștept la acțiunile din acest an!”, a scris Barbu.

Sursa foto: Timişoara EXpress

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.