Decizie ȘOC a procurorilor: un director de școală trimis în judecată pentru...

Decizie ȘOC a procurorilor: un director de școală trimis în judecată pentru că și-a angajat fiica

0
DISTRIBUIȚI

judecator 1

Directorul Ioan Bulza, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara pentru că şi-a angajat fiica.  Directorul şcolii gimnaziale din Şicula, județul Arad, potrivit procurorilor timişoreni, a săvârşit infracţiunea de conflict de interese după ce şi-a angajat fiica pe post de suplinitor la unitatea de învăţământ la care era director, deşi aceasta a primit repartiţie la Apateu, conform aradon.ro.


Procurorii spun că în acest mod, directorul şcolii a realizat un folos material pentru fiica sa, constând în salariul încasat în baza deciziei emise de acesta pentru perioada septembrie-noiembrie 2012, de 3.321 de lei.

„Inculpatul Bulza Ioan, în calitate de director la o şcoală gimnazială din Șicula, a dispus, a emis și semnat, la data de 14.09.2012, o decizie prin care a angajat-o pe perioada determinată (01.09.2012 – 31.08.2013) pe fiica sa pe postul vacant de suplinire la catedra de Limba și Literatura Română şi Limba Latină, deși aceasta, printr-o altă decizie a Inspectoratului Școlar Județean Arad a primit repartiție ca și cadru suplinitor calificat pentru suplinire la postul/catedra de Limba și Literatura Română la o altă şcoală gimnazială din comuna Apateu, judeţul Arad”, se arată în rechizitoriul procurorilor publicat de aradon.ro. Dosarul va fi soluţionat de Judecătoria Ineu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.