Dezvăluiri EXPLOZIVE despre contractul de schimb pentru terenurile date ca să se...

Dezvăluiri EXPLOZIVE despre contractul de schimb pentru terenurile date ca să se dărâme „Acvariul” din centrul Timişoarei. Vezi până unde a mers cu TUPEUL administraţia Robu VIDEO

5
DISTRIBUIȚI

pasaj subteran piata victoriei

Dezvăluiri importante, în această seară, la PRESSALERT LIVE, acolo unde moderatorul emisiunii, Dragoş Boţa, a prezentat noi informaţii explozive privind schimbul de terenuri dintre Consiliul Local Timişoara şi Sc Art SRL şi SC Al Fer Crom Design SRL. Vă reamintim că pentru a dărâma „Acvariul” de sticlă construit în vecinătatea Operei din Timişoara, primarul Nicolae Robu a negociat cu cele două firme un schimb de terenuri în valoare de un million de euro. Este vorba despre terenurile situate în Piaţa 700 şi Calea Bogdăneşti colţ cu Cetăţii, acolo unde compania SC ART SRL a ridicat deja alte două construcţii. Cel de-al treilea teren, de pe strada Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel nu a putut fi dat la schimb, deoarece a rămas în proprietatea publică a statului român.

Conform actelor prezentate de moderatorul emisiunii, schimbul de terenuri dintre CLT şi firmele amintite mai sus trebuia făcut, conform hotărârii de consiliu local, cu semnătura a nu mai puţin de şase persoane din Primăria Timişoara. Este vorba despre primarul Nicolae Robu, viceprimarul Dan Diaconu, Serviciul Juridic, Responsabil Direcţia Terenuri şi Dotări diverse Martin Staia, responsabil Birou Spaţii cu altă destinaţie Laura Koszegi şi consilierul Daniela Beatrice Chindris. „Contractul semnat de schimb între SC ART SRL şi municipiul Timişoara reprezentat prin primar Nicolae Robu, Martin Staia şi surpriză, domnule Simonis, mai ţineţi minte aveam aici şase persoane care trebuiau să semneze contractul. În documentul autentificat de notar (…) singurul care semnează în baza unei delegaţii eliberate în aceeaşi zi de pentru a semna contractul este domnul Silaghi Cosmin Silviu, un consilier juridic al Primărie Timişoara. Extrem de ciudat cum nimeni nu şi-a mai asumat responsabilitatea când a fost momentul autentificării actelor în faţa unui notar. Nici măcar primarul Nicolae Robu nu a semnat contractul, deşi nu apierdut apoi nicio ocazie să se laude cu această tranzacţie”, a dezvăluit jurnalistul Dragoş Boţa.

Aceasta nu este singura anomalie descoperită în timpul investigaţiei jurnalistice. „În contractul semnat a fost inserat un întreg paragraf care nu a fost aprobat de Consiliul Local Timişoara. Mai exact, deşi se spunea că spaţiile sunt predate libere de sarcini de către Art SRL, s-a inserat în contract o clauză conform căreia societatea comercială avea timp să rezilieze un contract încheiat cu SC Binder Invest SRL, care fusese preluat de SC Intertop SRL, pentru spaţiul SAD 3B până la realizarea ultimului schimb de terenuri care trebuia făcut de municipalitate cu SC Al Fer Crom Design SRL pentru ultima suprafaţă de teren.


Ba mai mult, Primăria Timişoara se obliga să păstreze firma în respectivul spaţiu până la demararea lucrărilor de construcţie a inelului 1 care trecea pe acolo. Altfel spus, în contract a fost inserată o obligaţie care nu a fost asumată de consiliul local. Nu se ştie cum a ajuns acea clauză în contract. O nouă chestiune extrem de dubioasă”, a dezvăluit gazda emisiunii.

Prezent în studio, consilierul PSD Alfred Simonis a dclarat că demolarea „Acvariului” din centrul oraşului este una din promisiunile de campanie „aparent realizate. Spun aparent pentru că nicăieri nu scria că o să dăm câteva milioane la schimb cu acest «Acvariu», pentru că aşa oricine putea să îl dărâme. Nicolae Robu se laudă că a făcut schimbul cu zero costuri. Nimic mai neadevărat (…) Nu putem uita că preşedintele comisiei de negociere cu acea firmă a fost chiar primarul Nicolae Robu. Toate sumele şi toate suprafeţele negociate în a fi schimbate prin acest contract de schimb au fost negociate de către domnul primar Nicolae Robu. Ar fi şi greu să creadă cineva că poate scăpa basma curată în cazul în care va fi constat în final, pentru că deja e constat un prejudiciu de către Curtea de Conturi de doi ani pe acest subiect. Am informaţia că, la vremea respectivă, secretarul Ioan Cojocari a anunţat că nu va semna niciodată un astfel de contract de schimb. Şi nu a făcut-o”. Simonis a subliniat şi că, după ce DNA a pornit o anchetă privind schimbul de terenuri, primarul Nicolae Robu a forţat în CLT aprobarea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea Inelului I de circulaţie ca să justifice achiziţioanarea spaţiilor din subsolul Pieţei Victoria.

Moderatorul emisiunii a mai arătat faptul că deşi s-a dat încă din 2014 o hotărâre de consiliu local prin care se decidea expropierea firmei SC Al Fer Crom Design SRL pentru terenul pe care îl mai are în pasajul din Piaţa Victoriei până acum administraţia Robu nu s-a grăbit să o pună în aplicare, compania cerând în schimb în instanţă obligarea municipalităţii la ultimul schimb de teren. Instanţa a respins în primă instanţă solicitarea. Jurnalistul Dragoş Boţa a mai dezvăluit şi faptul că „terenurile care au fost date de primărie la schimb, cele două terenuri au fost evaluate la aproximativ 3.7 milioane de lei, plus TVA. SC ART SRL a construit pe ambele terenuri spaţii comerciale acum. Întâmplător sau nu, având ca şi garanţie imobiliară aceste terenuri, la ora actuală, băncile au acordat credite firmei Art SRL şi au pus ipoteci, important de spus, atât pe teren cât şi pentru construcţii, pentru 8.165.522 de lei. Trebuie spus că băncile nu dau credite decât pentru maxim 60- 70% din valoarea garanţiilor depuse”.

5 COMENTARII

  1. Baiatul acesta Cosmin Szilagi juristul este un baiat bun dar fraier. este folosit de Primarul Robu in toate afacerile discutabile si el saracul accepta fara a se gindi de ce ceilalti colegi se eschiveaza si refuza sa execute asemenea dispozitii.
    Poate se va trezi pina cind nu este prea tarziu.

  2. Se vorbește in târg ca sau luat șpăgi grase petru aceste schimburi de terenuri. Robu sa murdărit si trebuie sa plătească. Nici Diaconu nu e străin si e murdărit si el pana in cot. Hoții striga Hoții

  3. Celebri frați Cristescu care trebuie sa plătească pt amor(imi mie mila de ei) intabuleaza zeci de mii de mp de teren din proprietatea publica , pe numele lor toate cu semnătura lui Robu. De ce a mutat spitalul de dermatologie de pe strada Mărășești? La comanda lui Emil Cristescu! Dosarele sunt in lucru si vor exploda foarte curând

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.