EXCLUSIV Deputaţii PSD Timiş, reacţii diverse legate de Legea defăimării. Cum vor...

EXCLUSIV Deputaţii PSD Timiş, reacţii diverse legate de Legea defăimării. Cum vor vota

0
DISTRIBUIȚI

alegeri psd timis (11)

Legea Defăimării sociale a stârnit ample reacţii în spaţiul public. Vorbim de reacţii de revoltă la adresa şefului PSD, Liviu Dragnea, care este iniţiatorul proiectului ce prevede amendarea celor care defăimează diverse categorii sociale. Trebuie spus că inclusiv pagina de Facebook a pesedistului a fost umplută de comentarii negative ale celor nemulţumiţi că la 27 de ani de la Revoluţia din 1989 unde s-a murit pentru libertate, PSD vrea să restrângă libertatea de exprimare. Forul decizional în cazul acestei legi este Camera Deputaţilor, iar pentru a afla intenţiile pesediştilor din Timiş, PRESSALERT.ro a adresat deputaţilor formaţiunii întrebarea „cum veţi vota în cazul Legii defăimării?”

Deputatul Sorin Grindeanu, şel al PSD Timiş, a declarat că „va fi o decizie de grup, iar eu mă voi supune acestei hotărâri”.
Cătălin Tiuch şi el deputat al PSD Timiş ne-a explicat că „aştept să ascult toate punctele de vedere pe marginea aceastui subiect.


Sunt de acord în principiu cu această lege, însă nu am studiat toate punctele de vedere. Din expunerea de motive mi s-a părut o lege logică, dar voi urmări cu mare atenţiei reacţia societăţii civile, care văd că în ultimele zile comentează multe pe marginea acestei teme”.

Deputatul Sorin Stragea nu a dorit să ne explice cum va vota, declarând că „mă puteţi întreba cum am votat după ce votez, deocamdată proiectul a fost scos de pe ordinea de zi. Când va fi repus pe ordinea de zi şi va supus la vot, o să votez şi apoi o să vă pot spune cum am votat”.

Deputatul Petru Andea ne-a declarat că „am studiat legea în Comisia de învăţământ atunci când a fost dezbătută. Am apreciat că este o lege bună, dar care are nevoie de un amendament: scoaterea din enumerarea de categorii a partidelor politice”. Andea însă nu ştie cum va vota dacă amendamentul său nu va trece.

Deputatul UNPR Ion Răducanu ne-a explicat că „aştept să văd forma ei finală, după toate modificările pe care le va suferi şi apoi voi decide cum să votez”. Trebuie spus că Răducanu şi-a exprimat public dorinţa ca în România să existe o lege care să prevadă sancţiuni pentru cei care calomniază politicieni, dar o fac neîntemeiat. Însă, în viziunea lui Răducanu legea ar urma să fie uşor de aplicat, dat fiind faptul că politicienii corupţi ar trebui să renunţe la posturile pe care le deţin.

Deputaţii PSD Florin Bîrsăşteanu şi Dorel Covaci nu au putut fi contactaţi pentru a ne oferi declaraţii pe marginea acesui subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.