Festivalul internaţional al filmelor de foarte scurt metraj „Très court” aniversează un...

Festivalul internaţional al filmelor de foarte scurt metraj „Très court” aniversează un deceniu

0
DISTRIBUIȚI

2. festival tres court

În acest an, festivalul internaţional al filmelor de foarte scurt metraj „Très court”, promovat în mai multe colţuri ale lumii din 1991 şi organizat la Timişoara de Institutul Francez, aniversează un deceniu de prezenţă în România. În acest an, organizatorii festivalului vor avea din nou prilejul de a oferi cinefililor care agrează acest gen cele mai bune filme care vor fi realizate pentru această ediţie.
Institutul Francez lansează deja apelul la participare pentru selecţia naţională „Around the Très Courts Romania”, la care toţi cei interesaţi îşi pot înscrie filmul gratuit iar dacă ajunge în competiţia naţională poate câştiga premiul juriului, premiul publicului sau premiul OIF (Organizaţia Internaţională a Francofoniei).


Festivalul din acest an va avea loc în perioada 3-12 iunie, fiind difuzat simultan în aproximativ 90 de oraşe din întreaga lume, dintre care în jur de 20 sunt oraşe din România. „Around the Très Courts Romania” oferă cineaştilor amatori sau profesionişti, studenţilor la film şi arte vizuale sau celor care pur şi simplu au idei formidabile, ieşite din comun, ocazia de a le pune pe peliculă în filme foarte scurte, a căror durată nu poate depăşi trei minute. Sunt acceptate toate genurile, de la ficţiuni, documentare, animaţie la filme realizate cu telefonul mobil iar participarea la competiţie este gratuită.
Cei care doresc să participe la competiţia românească sunt invitaţi să îşi prezinte creaţiile cinematografice, însoţite de un formular de înscriere disponibil pe site-ul www.trescourt.com/ro la Institutul Francez de pe bdul C.D. Loga, data limită pentru înscrierea filmelor fiind 30 martie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.