Fostul consilier local Ciprian Jichici, ATAC fără precedent la primarul Robu: „Nu-și...

Fostul consilier local Ciprian Jichici, ATAC fără precedent la primarul Robu: „Nu-și dă seama că știrbește din (..) prestanța primarului”. Ce a spus la PRESSALERT LIVE despre scandalul RETIM și cum comentează lista de candidați a PNL

2
DISTRIBUIȚI

ciprian jichici (3)

Fostul liberal Ciprian Jichici, care s-a despărțit de politică în urmă cu trei luni, a vorbit în această seară la PRESSALERT LIVE despre cum vede desfășurarea de forțe din PNL după ieșirea din partid. Cel care a ocupat și scaunul de consilier local l-a criticat dur pe primarul Nicolae Robu pentru ieșirile grosolane în public și ridică deocamdată doar semne de întrebare în ceea ce privește schimbarea dubioasă a acționariatului de la Retim.

Fostul consilier local nu crede că s-a schimbat nimic în bine de când a luat decizia de a părăsi PNL și CL Timișoara. Ciprian Jichici recunoaște că nu a privit decât „în diagonală” oamenii propuși de fostul partid la următoarele alegeri, dar că numele văzute nu l-au încântat. „Cred că oricine are dreptul să-și depună candidatura pentru a face parte din echipa de consilieri locali. Din păcate PNL face câteva gafe, nu greșeli, ați sesizat câteva dintre ele. Seria asta a pornit de la nivel național, liderii de la vârf au clamat un set de criterii de integritate… Ce nu înțeleg politicenii e că a devenit foarte important ca numele să nu fie interpretabile, asupra cărora să planeze suspiciuni grave, legate de calificarea acestor persoane, cum ajung acolo. Domnul Marian Vasile candidează în Timiș la tot. E convins că va fi președinte CJ Timiș fără a avea un merit politic foarte clar… Cred că partidele vor primi o lecție destul de dură. Există conceptul – la adăpostul listei putem pune pe cine vrem. Cred că lumea se va uita dincolo de figura primarului. Sper ca în perioada următoare să existe mai mult simț critic când se iau deciziile finale (…) Sunt unii oameni în partid care se cred protejați de domnul Robu. …Ce mi-a lăsat un gust amar e că am văzut prea puține nume cu greutate”, a mai spus Jichici.

Fostul penelist a explicat că simpla întrebare „cine va fi șeful partidului?”, indică o problemă. „Când ajungi să dezbați cine e liderul, nu arată decât faptul că ai o foarte mare problemă legată de oamenii pe care vrei să-i promovezi. Un lider nu se impune printr-o decizie. Au fost numiți mulți lideri, șefi, întrebați-i ce părere au cei din PNL. Aici veți rămâne surprinși, deși face multe lucruri care nu sunt în regulă, vă pot spune că domnul Nicolae Robu este un lider. Nu unul care să se impună printr-o hârtie, are această capacitate, are alte defecte”, a spus fostul consilier local.

”…când Robu face câte o gafă, pe mine mă întristează”

Ciprian Jichici l-a criticat dur pe edilul-șef al Timișoarei pentru ieșirile din ultimul timp, cel mai recent faptul că l-a catalogat drept „nesimțit” pe consilierul local Bogdan Herzog la dezbaterea bugetului. „E un lucru cu care nu sunt de acord, ca om, poți fi enervat, tensionat, când oamenii îți pun întrebări incomode, când percepi oameni ca fiind vădit împotriva ta. Dar ca primar al orașului, orice pornire trebuie cenzurată. Dincolo de faptul că nu-ți plac anumiți reprezentanți ai mass-media sau ai partidelor politice, oameni cu alte opinii… Primarul Timișoarei nu are voie să folosească asemenea cuvinte. Pentru mine politica americană e o școală.


Cum ar fi ca președintele Obama să se adreseze așa celor de la Fox News, care opt ani de zile l-au făcut în toate felurile”, a precizat Jichici. Acesta a avut la rândul său un conflict cu fostul primar, Gheorghe Ciuhandu, dar spune că lucrurile nu au depășit decența. „Nu mi-am permis vreodată, nici în privat, să folosesc asemenea apelative. Cred că domnul Robu nu-și dă seama că nu știrbește din prestanța omului, ci din prestanța primarului municipiului Timișoara la nivel național. Și aici Timișoara are o problemă pentru că nu mai e luată în serios”, a adăugat fostul consilier local.

Ciprian Jichici consideră că modul în care comunică un primar e extrem de important și e un capitol la care Nicolae Robu a picat cu brio. „Omul politic trebuie să fie extrem de atent la modul în care comunică ce are de comunicat. Modul în care își perzintă acțiunile și cum își derulează, cel mai important. De fiecare dată când Robu face câte o gafă, pe mine mă întristează. Domnia sa face și multe lucruri bune pentru Timișoara. O voi considera deocamdată doar lipsă de rigurozitate. Am constatat anumite acțiuni, care în mod cu totul și cu totul gratuit, vă dau dumneavoastră material de lucru. Era evident că povestea cu mașina foarte scumpă, cu abonamentul plătit de la Retim, va oferi un șir aproape interminabil de oportunități și de momente pentru a fi analizat pe toate părțile… Nu mă refer la caracterul legal, ci la actul de comunicare și percepția publică. Dincolo de faptul că de la 40 – 50.000 a ajuns 74.000 de euro. Întrebarea a fost la modul cel mai sincer, de ce avea nevoie primarul Timișoarei de o asemenea cascadorie. De ce are nevoie să minimalizeze valoarea, să ascundă, să dreagă busuiocul, de ce nu spune: Sunt primarul celui de-al doilea sau al treilea oraș din țară, am considerat normal să circul cu o mașină de 74.000 de euro”, a conchis Ciprian Jichici.

Acesta îi acordă deocamdată circumstanțe atenuante primarului Nicolae Robu în scandalul legat de schimbarea acționariatului la Retim fără acordul CLT, dar admite că lucrurile sunt grave: „Sunt chestiuni foarte grave, din două motive. În cele din urmă în calitatea sa de acționar la aceste socetăți Consiliul Local Timișoara poartă răspunderea legală. CL e co-acționar. Dacă organismul care poartă răspunderea din punct de vedere legal nu e informat, e foarte grav. Punând răul înainte, dacă se ajunge într-o situație critică și în urma unei hotărâri judecătorești se constată un prejudiciu, ce poate să facă fostul CLT e să se întoarcă în instanță împotriva celor care au generat situația… Dacă lucrurile sunt în regulă și totul a fost transparent, de ce nu se poate explica? Toată povestea aceasta cu Retim-ul mie personal îmi ridică din ce în ce mai multe semne de întrebare. În multe situații nu am fost probabil informați, nu am fost informați integral de problemele existente acolo, lucru extrem de grav”, a mai spus Jichici.

Fostul membru PNL își pune deocamdată întrebări în legătură cu atitudinea lui Nicolae Robu de a apăra Retim „precum cloța își apără puii”. „De ce e pui și nu e zmeu, cel pe care-l apără, și de ce consilierul PNL nu se apără public? … Să vină să demonteze cu acte aceste acuzații «calomnioase și mafiote»… Eu încă insist să cred că aceste lucruri sunt gafe, cred că primarul Nicolae Robu nu e un primar care să fi girat cu bună știință și informat nelegalități… Numiți-mă naiv”, a concluzionat Jichici.

Întrebat despre o candidatură la Primăria Timișoara fostul consilier local spune că nu se pune problema deocamdată, deși unii i-au propus să candideze ca independent. Întrebat de un urmaș din PNL pentru Robu, Jichici nu a ezitat: „Există o singură variantă decentă și realistă. Actualul viceprimar Dan Diaconu”.

2 COMENTARII

  1. Ciocul mic papagalul de jichici, dar cand dadeai cu linguseala ca sa obtii contracte la firmulita ta de calculatoare cum era?? chiulaul chiulangiilor!Rusinika! Dar tu NU ai obraz sau daca il ai este gros ca soricul!

  2. Eu chiar am urmărit emisiunea, pentru că s-a anunțat un invitat care a avut şi are ceva de spus în politica românească. De când am urmărit emisiunea şi până în prezent, tot caut cu celeritate ”ATACUL fără precedent la primarul Robu” al fostului consilier local Ciprian Jichici și nu-l găsesc. Mi s-a părut un dialog echilibrat, în care fostul consilier a răspuns la niște întrebări ale moderatorului, fără să atace pe nimeni.
    A-ți exprima o opinie, care nu este neapărat laudativă, înseamnă ”atac” la persoană? Serios? De când, domnule jurnalist Cornel Biholari? Ați început să semănați cu ziarista Loredana Codruț? Adică vreți să spuneți, că dacă aveți de exemplu informația furnizată de dumneaei, că ”patronul nu o plătește că e frumoasă și statuie” (Pressalert.ro), d-voastră, domnule jurnalist, ați da următorul titlu: Ziarista Loredana Codruț, ”ATAC fără precedent” la patronul dânsei: ”nu o plătește că e frumoasă și statuie”? 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.