Ghanezul care s-a interesat de finanțarea lui ACS Poli, ACUZAT de fraudă...

Ghanezul care s-a interesat de finanțarea lui ACS Poli, ACUZAT de fraudă și spălare de bani în SUA. Ce spune Daniel Stanciu despre discuțiile cu potențialul investitor

3
DISTRIBUIȚI

12507394_10154341744627119_6431541433804355981_n

Vineri la jocul lui ACS Poli cu Petrolul și-a făcut apariția un posibil investitor pentru clubul timișorean. Cetățeanul american cu origini ghaneze s-a recomandat ca fiind Nana Sanzule Manwere Andam, reprezentant al unui fond de investiții. Cei pe care îi reprezintă ar dori să investească masiv la Timișoara. Andam a purtat discuții preliminare cu primarul Nicolae Robu despre o eventuală finanțare a echipei. O informație din trecutul fostului atlet ridică însă semne de întrebare. Poliția din statul Utah a emis un mandat de arestare pentru înșelăciune pe numele Kenneth Andam, așa cum era cunoscut până de curând africanul. Mandatul a fost anulat la mijlocul lunii dar omul de afaceri trebuie să se prezinte la un nou termen de judecată, pe 15 martie.

Primarul Nicolae Robu era entuziasmat la finele săptămânii de apariția unui potențial sponsor puternic pentru ACS Poli, aflată aproape în colaps financiar. Reprezentantul investitorilor, Nana Sanzule Manwere Andam, a venit în Banat și a discutat de planuri mărețe. Se avansează cifre amețitoare, milioane de euro, dar timișorenii trebuie să fie atenți cu cine discută. La începutul lunii februarie a.c. au apărut informațiile că fostul sportiv, acum om de afaceri, e căutat pentru înșelăciune de către poliția comitatului Utah din statul american cu același nume. Conform unui articol din Daily Herald, în rapoartele poliției se arată că Andam (40 ani) le-a făcut cunoscută victimelor firma ”Globa”. Iar aceștia i-au dat lui suma de 325 de mii de dolari pentru a-i investi în companie, care le-a fost prezentată ca una de holding și transfer bancar. Mai departe acesta a transferat banii în conturile proprii. Site-ul arrestlistings.com enumeră nu mai puțin de patru capete de acuzare pentru Andam, printre care fraudă fiscală și spălare de bani. Pe 5 ianuarie a.c. a fost programată o înfățișare în fața judecătorului, pe care cel vizat de anchetă a ratat-o.

The Salt Lake Tribune scria în 15 februarie că mandatul pe numele lui Kenneth Andam a fost anulat datorită situației medicale invocate, a transmis că suferă de malarie. Conform postărilor sale de pe rețelele de socializare în această perioadă Kenny Andam a devenit Nana Sanzule Manwere Andam, prin faptul că a fost numit într-un funcție înaltă în zona Sanzule din Ghana. El trebuie să se prezinte la audieri în State pe 15 martie conform aceleiași publicații. Între timp victimele sale din Statele Unite au recuperat doar 30 de mii de dolari de la fostul sportiv din suma totală.

”El spune că era o greșeală și s-a rezolvat”. Vorbește de marea performanță, Europa

Întrebat despre discuțiile avute cu Andam, managerul sportiv Daniel Stanciu a spus că informațiile apărute nu sunt motiv de blocare a discuțiilor. ”Am văzut că sunt mai multe articole. El ne-a spus despre ce este vorba, că ar fi fost o plângere aiurea și ne-a arătat acte că s-a rezolvat. Oricum nu are nicio legătură una cu alta. El reprezintă un fond de investiții, nu știu ce funcție are, nu m-a interesat. Aceștia urmează să facă o scrisoare de intenție. Nu mă interesează dacă Andam are probleme personale.


El a fost mandatat să facă legătura. La discuții au fost avocați, mai departe e treaba lor”, a declarat Daniel Stanciu pentru PRESSALERT.ro.

Conducătorul lui ACS Poli susține că cei care s-ar afla în spatele lui Andam ar avea forța financiară să schimbe complet situația clubului. ”Deocamdată nu e nimic. Ni s-a prezentat un plan, o variantă până în vară sau din vară încolo. Cei care s-au arătat interesați ar vrea să investească la nivel înalt dacă o fac, nu noi am cerut bani pentru Champions League. Nu poți să refuzi o astfel de discuție. Nu e ca și cum gata s-a semnat și s-a dat echipa. Probabil ei vor să investească în mai multe domenii iar sportul e un mijloc de promovare”, a mai spus Stanciu. ACS Poli nu-și poate schimba deocamdată nici forma de organizare, astfel că eventualii finanțatori ar putea veni acum doar ca parteneri în actuala asociație.

Andam a ajuns să discute joia trecută cu primarul Nicolae Robu împreună cu Christian Chodura, un antrenor care a activat în ligi inferioare din Germania, zona Hamburg. ”Întâlnirea cu primarul Timișoarei a fost grozavă. Învăț despre posibilitățile nelimitate în acest oraș istoric al României”, a scris americano-ghanezul pe pagina sa de Facebook. O zi mai târziu Kenneth Andam a postat imagini de la sediul clubului. ”Jucătorul Alex Nimely, de la Prolific Sports (n.r. firma sa), a semnat cu ACS Poli Timișoara”, a notat cel care are un CV greu la 40 de ani. Seara, ”afaceristul” avea să vadă live din lojele ”Dan Păltinișanu” victoria în fața Petrolului.

CV bogat

Pe pagina de Wikipedia a lui Kenneth Andam sunt înșirate o serie de realizări ale acestuia în domenii variate. A făcut parte într-adevăr din echipa de atletism a Ghanei la JO de la Sydney în anul 2000. Licențiat în tehnologia informației și economie, conform sursei citate, el apare prezentat ca un inventator, antreprenor și filantrop. Fondator și conducător al mai multor companii, unele dedicate comunicațiilor și recent chiar a publicat o carte. În septembrie 2014 el a oferit un interviu la CNN, în calitate de om de afaceri de succes.

După ce s-a pozat cu primarul Nicolae Robu și managerul sportiv Daniel Stanciu, noaptea trecută Andam a aterizat la Londra, cu tot cu Alex Nimely. Fostul jucător al lui City nu e nici el ușă de biserică, în 2014 a făcut accident auto sub înfluența băuturilor alcoolice. Atacantul urmează să revină la Timișoara săptămâna viitoare și să fie înregimentat după vizita medicală.

Foto: Facebook

3 COMENTARII

  1. Frumos,,, Handicapatul asta de Stanciu si cu bouul asta de Robu iarasi unbla cu CIOARA vopsita bine cam mai luat un atacant Betiv si puscarias sa adus toate epavele strainatati pe salarii bune si noi nu mai avem bani pentru hartia de la toaleta ….cu Flocea la conducere am castigat 2 meciuri din 23 de etape ,,dar in plai out din 14 meciuri nu stiu daca castigam 2….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.