Încă un tânăr medic din Timișoara, premiat cu titlul “Rezident de nota...

Încă un tânăr medic din Timișoara, premiat cu titlul “Rezident de nota 10”, pentru că a rămas salveze vieți în România. Despre cine este vorba

0
DISTRIBUIȚI

madalina grigore

Campania națională “Rezident de nota 10”, inițiată la Timișoara cu scopul de a opri exodul medicilor rezidenți din România, continuă. Dacă săptămâna trecută a fost premiat cu o diplomă, o insignă, un stilou și un echipament medical Vlad Neagoe, medic rezident anul II la Clinica de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara, de data aceasta va fi recompensată o tânără care lucrează în cadrul Unității de Primiri Urgențe de la “Județean”.

Este vorba de Mădălina Grigore, medic rezident anul I Medicina de Urgență. Tânăra a absolvit, anul trecut, Universitatea de Medicină din Timișoara și în cursul anilor de studiu a reușit să-și impresioneze profesorii, dar și colegii, prin acțiunile întreprinse. De asemenea, Mădălina Grigore s-a implicat în numeroase activități, dar a făcut și voluntariat, timp de șase ani, în cadrul Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara, în care lucrează în acest moment.

madalina grigore2

De altfel, medicul Mihai Grecu, șeful UPU de la “Județean”, are doar cuvinte de laudă la adresa Mădălinei.


„Primul gând care îmi vine în minte atunci când e vorba despre Mădălina e acela că este unul dintre puţinii medici rezidenţi care au ales medicina de urgenţă în cunoştinţă de cauză. Şi nu e puţin lucru să vezi dincolo de strălucirea uniformelor şi a maşinilor cu girofar, dincolo de descărcarea de adrenalină pe care o generează pacientul critic care îţi vine în departament, dincolo de mulţumirea pe care o ai că cineva se întoarce la cei dragi pentru că tu ai fost acolo la momentul potrivit şi ai luat deciziile corecte. A văzut şi partea frumoasă, dar a văzut şi oboseala, şi dezamăgirea, şi nervozitatea pe care lucrul în urgenţă ţi le oferă. Sunt convins că le-a pus în balanţă pe toate şi a ales. Am fost bucuros că Mădălina a ales să fie medic rezident în această specialitate şi sunt convins că în cei cinci ani ce vor urma ne vom putea baza pe ea pentru că este într-adevăr un rezident de nota 10”, a declarat Mihai Grecu.

Campania națională “Rezident de nota 10” a fost inițiată de o mână de medici rezidenți care lucrează în cadrul Secției de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara. Aceasta promovează medicii rezidenți de valoare din România și atrage atenția asupra exodului cadrelor medicale, fenomen care a luat amploare în ultimii ani. Potrivit statisticilor, o dată la cinci ore, un medic român pleacă în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.