INEDIT Concurs de aruncat cu telefoanele mobile, la Timișoara. De ce este...

INEDIT Concurs de aruncat cu telefoanele mobile, la Timișoara. De ce este bine să le reciclăm pe cele de care nu mai avem nevoie

0
DISTRIBUIȚI

concurs aruncat telefon

Asociația EcoStuff România, care a realizat podul din sticle de plastic peste Bega, îi încurajează pe timișoreni să se înscrie la un concurs inedit, de aruncat cu telefonul mobil. Competiția sportivă are loc în data de 21 mai și este organizată în cadrul unei campanii de colectare a telefoanelor mobile vechi, degradate moral și fizic, în vederea reciclării acestora.

Potrivit voluntarilor din cadrul ONG-ului, telefoanele mobile fac parte din categoria deșeurilor electrice de mici dimensiuni și trebuie colectate și reciclate corect pentru a proteja mediul înconjurător, precum și resursele naturale ale pământului.
Campania „Reciclează-ți telefonul pentru educație!” inițiată de EcoStuff România se va derula în perioada 16 februarie – 21 mai.


Prin urmare, telefoanele mobile vechi sau stricate vor fi colectate, în principal, la standurile amenajate în cadrul companiilor multinaționale sau cu mulți angajați din Timișoara, în cadrul universităților, dar și în alte locații din oraș. Fondurile strânse din reciclarea telefoanelor vor fi folosite pentru campania „Ore de Educație Ecologică în Școlile din Timișoara”, care va începe în luna septembrie.

„Educația ecologică este necesară în școlile din România în general, pentru că îi dotează pe copii cu uneltele de care au nevoie pentru a preveni și rezolva problemele de mediu. Aceste probleme ne afectează direct viața și sănătatea, atâta doar că rezultatele nu sunt imediate, ci apar în timp”, spune Radu Rusu, președintele Asociației EcoStuff România.

Pentru a încuraja colectarea, fiecare telefon mobil donat înscrie automat donatorul la tombola unde poate câștiga un smartphone nou, iar cei mai puternici vor avea ocazia să câștige telefoane mobile noi, precum și alte premii la competiția sportivă neconvențională de Aruncat cu Telefonul Mobil. Concursul se va desfășura la Pădurea Verde și se adresează tuturor, participanții fiind împărțiți în trei categorii: copii sub 14 ani, femei și bărbați.

Mai multe informații despre campanie sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.