Nicolae Robu, lovit de AMNEZIE în scandalul benzinăriei pentru colegul de concediu....

Nicolae Robu, lovit de AMNEZIE în scandalul benzinăriei pentru colegul de concediu. Vezi cum dezvăluirile PRESSALERT.ro îl fac să vadă în jurul său numai duşmani

3
DISTRIBUIȚI

robu despre vizita dna la primarie01_resize

Primarul Nicolae Robu a avut, astăzi, primele reacţii pe tema dezvăluirilor PRESSALERT.ro legate de benzinăria construită ilegal de partenerul său de concediu în Sardinia, Teodor Tuducan. După ce ieri în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE am prezentat faptul că proiectul prin care s-a corectat eroarea de CF pentru ca terenul deţinut de proprietarii iniţiali să ajungă în posesia lui Tuducan a fost elaborat în doua două zile şi votat pe ordinea de zi suplimentară în a treia zi, Robu a încercat să explice situaţia printr-un nou atac la adresa jurnaliştilor care au dezvăluit operaţiunea cu iz penal.

„Pentru că din nou cei care trăiesc din taxă de protecţie şi taxă de asmuţire – sunt două tipuri de taxe din care trăiesc, de protecţie şi de asmuţire – unii au ieşit la rampă, eu nu nominalizez pe nimeni, dar fac nişte aprecieri generale, pun o întrebare. Poate o las retorică, poate o să dau şi un răspuns în final. Mă mai gândesc. Şi întrebarea sună cam aşa: cât de bolnav la cap trebuie să fie cineva ca în situaţia în care o administraţie nu face dreptate unui cetăţean vreme de opt ani bătându-şi joc de el şi avea de făcut un lucru simplu să îi corecteze o eroare materială înscrisă privind proprietatea lui şi o altă administraţie face acest lucru în mai puțin de un an în loc să acuze prima administraţie şi să o laude pe a doua, o acuză pe a doua? Să las întrebarea retorică? Cine poate da răspunsul? Îl dau eu: bolnav rău de tot”, a afirmat primarul Nicolae Robu. Întrebat de PRESSALERT.ro de ce a fost nevoie ca acel proiect să se voteze în grabă pe ordinea de zi suplimentară, Robu a replicat „ziariştii dacă au întrebări”.

La cererea altui jurnalist, Robu a comentat că este nevoie de cereri în baza Legii 544 pe motiv că el nu cunoaşte detaliile legate de afacere, declarând că „întotdeauna mie mi se aduc toate garanţiile de legalitate. Mai departe, dacă dumneavoastră aveţi întrebări le puteţi adresa şi aparatul primăriei vă va răspunde asumându-şi răspunderea pentru ceea ce pune pe hârtie”.

Explicaţii pentru ajutorarea prietenului de concediu

Despre graba cu care a fost votat proiectul primarul a comentat că „nu îmi mai aduc aminte lucrul acesta, dar eu am o atitudine de principiu cu care m-am lăudat de multe ori şi aţi putut remarca a fost şi apreciată Timişoara este considerat oraşul cel mai bun pentru afaceri din mai multe motive, pe baza mai multe indicatori.


Atractivitatea Timişoarei este dată inclusiv de tratamentul de care investitorii au parte din partea administraţiei publice locale. Orice investitor român, străin, cunoscut, necunoscut, are parte de un tratament cu celeritate în Primăria Timişoara pentru că interesul nostru este să se facă în Timişoara un număr cât mai mare de investiţii. (…) Nu o să fac discriminări niciodată unor persoane pentru că sunt cunoscute. Se întâmplă să interacţionez şi cu persoane care sunt cunoscute, dar să fie foarte limpede , nimeni nu beneficiază de nicio facilitate, nimeni nu beneficiază de nimic special. Absolut. Nu este întâmplător că pe obiectivul cu pricina că a trebuit să se vină de trei ori cu alt proiect privind căile de acces pentru a se da avizul din partea Comisiei de Circulaţie. Ce dovadă e mai bună decât asta că de trei ori a trebuit să tot refacă? Dacă cineva ar fi vrut să ajute, nu proceda cu atâta rigoare. În primărie dispoziţiile mele sunt ferme, nu avem prieteni, nu avem duşmani, nu avem mamă, nu avem tată şi aşa mai departe, avem cetăţeni şi firme care trebuie tratate echidistant cu toată solicitudinea”.

Robu a comentat și despre autorizația acordată pentru parcarea de pe terenul primăriei situat lângă benzinărie, autorizaţie care a fost dată ilegal pentru că nu există hotărâre de consiliu local care să aprobe construcţia de pe terenul municipalităţii, atenționând că a negociat cu proprietarii să amenajeze locuri de parcare pe terenul public, la fel cum a negociat cu NEPI pentru prelungirea liniei de tramvai, un alt proiect unde PMT a dat avize fără a respecta legislația.

Primarul vede numai spioni în Primăria Timişoara

Dovezile publicate de PRESSALERT.ro i-au provocat mari dureri de cap primarului Robu, acesta declarând că „pregătesc o sesizare a organelor de anchetă acum vizavi de atitudinea unor angajaţi. Ce vor spune organele de achetă vom vedea. Îi suspectez că fac jocurile unor persoane şi grupuri care folosesc proprietatea publică. Punct, că nu dau detalii. Vom vedea ce vor spune cei sesizaţi. Există în prelungire la răspunsul la întebarea dumneavoastră, nu am sesizat (n.r. – acte ilegale comise în PMT), dar în mod evident în această instituţie sunt oameni care nu joacă pentru instituţie. E clar noi avem transparenţă totală şi dumneavoastră ştiţi cu toţii că la orice solicitare răspunsul se pune pe site-ul primăriei să îl vadă toată lumea. Ce vreţi mai multe de atât? A da documente pe filiere oculte din primărie către ceva abject, de exemplu, este inadmisibil şi tu să îţi iei salariul de colo încă din bani publici. Nu că acele documente sunt secrete, că dacă cineva le cere le primeşte. (…) Aici nu există decât în mintea bolnavă a unora, parti-prix-uri politice de o anumită natură. Cine e mai bun câştigă”.

3 COMENTARII

  1. Primare,vezi ca lacheii tai comunitari nu stiu sensul cuvantului ,,celeritate,,. Il stiu doar pe cel al cuvantului ,,spaga,,.
    Numai comerciant mic sa nu fi in Timisoara erei Robu….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.