Nicolae Robu, scuze fără noimă în scandalul Retim după ce a semnat...

Nicolae Robu, scuze fără noimă în scandalul Retim după ce a semnat prelungirea contractului de salubritate fără hotărâre de consiliu local. Vezi cum laudă compania care a cumpărat Mercedes-ul cu care se plimbă

0
DISTRIBUIȚI

robu

Timişoara a fost declarat cel mai bun oraș pentru afaceri, în topul Forbes pe anul 2016. Vorbind despre industria din oraș și despre titlul primit, primarul Nicolae Robu a făcut referire şi la compania Retim, care i-a plătit luni de zile telefonul mobil şi a cumpărat un Mercedes de 74.000 de euro pe care doar edilul îl foloseşte,  pe care a recomandat-o ca fiind o firmă de top.

„Este menționată și compania Retim Ecologic Service, care desfășoară activități nu numai în Timișoara, nu numai în județul Timiș, ci și în județele din această parte de țară, companie care după cum se cunoaște are un acționariat româno-german, 50% din acțiuni aparțin Consiliului Local Timișoara, iar celelate 50% aparțin unei companii germane RER. Vă reamintesc că această companie a fost fondată în formula actuală de precedenta administrație și având în vedere că nu am avut probleme din partea acestei companii, nu am avut de luat decizii legate de participația municipalității, și când spun noi mă refer la consiliul local. Eu nu sunt membru al CLT, nu am nicio prerogativă în ceea ce privește această companie sau alte companii ale municipalității, eu reprezint interesele cetățenilor și în relația cu companiile la care CLT este acționar unic sau acţionar majoritar, dar nu am niciun fel de prerogative de a lua hotărâri privind activitatea din cadrul acestor companii, organizarea internă și așa mai departe”, a spus Robu.

După ce a vorbit și despre alte firme de succes din Timișoara sau de domenii de atracţie precum cultura și mediul studențesc, primarul Nicolae Robu a atenționat că Timişoara a ajuns în topul Forbes grație corectitudinii de care el a dat dovadă pe durata mandatului de primar.


„Unul dintre criterii, menționează cei de la Forbes, este și integritatea primarului, care este avută în vedere. Au introdus penalități acolo unde sunt semnale de incorectitudine în ceea ce îi privește pe primari. În Timișoara nu există niciun investitor care să se fi plâns pe undeva că ar fi întâmpinat dificultăți în demersurile sale de a-şi dezvolta o afacere, nu vorbesc de mai mult”, a spus edilul.

Deşi susţine că nu are niciun amestec în problema de Retim, companie al cărei contract cu administraţia locală l-a prelungit chiar el, fără aprobare din partea CLT, Robu a declarat şi că a emis o notă internă privind compania. „Eu dau frecvent note informative, domna Pintlie şi domnul Kristof (n.r. – Alina Pintilie, purtător de cuvânt al PMT și Robert Kristof, consilier al primarului), aici de faţă, participă la ședințele operative şi ştiu bine cât insist la respectarea legii de către toată lumea. Avem mecanisme interne de potecţie, am dispoziţii date, am inclusiv o parafă cu un text că tot ce se dă pentru plată este prefect legal, este conform cu realitatea, este în fel şi chip, le-am făcut ca să nu piardă vremea să scrie de mână, le-am făcut demult, pun ștampila şi semnează, iau toate măsurile pentru toate lucrurile ca în Primăria Timişoara totul să fie legal. Eu am mai spus: nu răspund decât pentru mine, nu garantez decât pentru mine şi nici nu pot răspunde decât pentru mine. Fiecare răspunde pentru faptele lui. (…) În privinţa Retim şi în sedinţa de consiliu am dat sarcină pe linie de partid la PNL să se ceară toate lămuririle care se impun vizavi de ce se întâmplă în Retim. Eu nu am nicio prerogativă la nicio societate a primăriei, dar ca reprezentant al grupului politic PNL am cerut consilerilor să pună pe hârtie întrebări pentru clarificarea a tot ce unii consideră că nu e în regulă sau nu e clar la Retim, şi vreau ca răspunsul de la Retim să vină nu prin declaraţii de presă, nu prin purtător de cuvânt, ci prin note scrise asumate, aşa se lucrează instituţional când vrei ordine. Unii nu vor ordine, ci vor scandal şi calomnii, nu îi duce mintea să intre într-o competiţie cu realizări, tot ce pot ei este asta, să calomnieze şi să dezinformeze”, a completat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.