O femeie care se dădea drept avocat, trimisă în judecată. Cum a...

O femeie care se dădea drept avocat, trimisă în judecată. Cum a înșelat o firmă din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

10636496_1376610499307715_1862555266433270126_o

O falsă avocată a fost trimisă în judecată că către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Aceștia au constatat că femeia de 48 de ani ar fi pretins că e avocat și ar fi încasat diverse sume de bani de la reprezentanții unei companii, pentru a le reprezenta cauzele în instanță.


În realitate, femeia, care absolvise o facultate de drept, nu a devenit avocat niciodată.

Claudia Rețeanu, arată prim-procurorul Vasile Bâc, ”a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat următoarea situaţie de fapt:

Inculpata Rețeanu Claudia, la data de 03.10.2013, a indus în eroare partea civilă, SC E.T. SRL, prin prezentarea ca avocat în Baroul Timiș și a determinat-o să încheie un contract de asistența juridică, prin care se obliga la prestarea unor servicii de asistență juridică în calitate de avocat, obținând astfel, pentru sine, un folos material injust (contravaloarea serviciilor prestate în baza contractului) concomitent cu o pagubă în patrimoniul părții civile în cuantum de 1400 lei. De asemenea, inculpata Rețeanu Claudia, în perioada 03.10.2013 – 09.10.2013 a desfășurat fără drept, în alte condiții decât cele legale, activități specifice profesiei de avocat, constând în încheierea unui contract de asistență juridică și a împuternicirii avocațiale aferente, formularea și depunerea în această calitate a unei cererii de chemare în judecată înregistrată la Judecătoria Timișoara”.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.