O mămică din Timișoara, de meserie psiholog, vrea să-i ajute pe adolescenți...

O mămică din Timișoara, de meserie psiholog, vrea să-i ajute pe adolescenți să devină „adulți mai fericiți”. Ce program inedit va iniția

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat 2015 03_resize

Anca Uzun, psiholog și mamă preocupată de inițiative alternative de educație, vrea ca adolescenții să devină adulți mai fericiți și mai responsabili. Nemulțumită fiind de faptul că școala nu răspunde nevoilor reale de dezvoltare ale tinerilor, timișoreanca a inițiat un program inedit.


Este vorba despre „#lifeismore”, un program de dezvoltare personală adresat exclusiv elevilor din clasele XI – XII, care-și propune să reimagineze educația adolescenților.

Proiectul va demara începând cu luna martie și se va desfășura pe parcursul celui de-al doilea semestru. „În cele 14 săptămâni se vor aborda subiecte esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a unei ființe umane: empatie, fericire, altruism, inteligență emoțională, comunicare, implicare civică și altele. Programul vine în contextul în care educația formală din România nu mai reușește de mult timp să pregătească tinerii pe ariile cu adevărat importante pentru dezvoltarea lor sănătoasă în viață. #lifeismore este gândit ca și un program complementar orelor de la școală și îi va ajuta să-și dezvolte competențe „soft” cum ar fi luarea deciziilor, munca în echipă, auto-cunoaștere și lărgirea orizontului de gândire”, spune Anca Uzun, inițiatoarea proiectului.

Părinții sau adolescenții interesați de proiect sunt așteptați în data de 20 februarie, ora 11.00, în cadrul Reciproc Cafe, să afle mai multe informații despre proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.