OFICIAL Faţada Operei din Timişoara intră în reabilitare. Când vor fi gata...

OFICIAL Faţada Operei din Timişoara intră în reabilitare. Când vor fi gata lucrările şi ce schimbări ar putea să apară

1
DISTRIBUIȚI

hotel si opera

Anunţ de ultimă oră făcut astăzi de primarul Nicolae Robu în legătură cu o clădire extrem de importantă din centrul oraşului. Vorbim despre Opera din Timişoara, care va întra în curând în rebailitare. Proiectul a fost anunțat încă de anul trecut, pe vremea când centrul istoric era în curs de reabilitare. „S-a încheiat cu succes licitația pentru lucrările de refuncționalizare a clădirilor ce aparțin Palatului Culturii, Operei, Teatrului cum îi spunem noi clădirii respective în mod curent. Procedura s-a încheiat la o valoare de 632 de mii de lei, termenul de execuție a lucrăriii este de șase luni, garanția de bună execuție a lucrării este de cinci ani și termenul de încheiere a contractului este 22 februarie 2016. Deocamdată s-a încheiat procedura, a expirat inclusiv perioada în care se puteau depune contestații. Nu sunt contestații, urmează să încheiem contractul până săptămâna viitoare”, a declarat Robu.

Firma care a câștigat licitația se numește SC Alex-Dia Construct și conform edilului Nicolae Robu deține toate avizele necesare pentru a face intervenții la clădiri de tip monument istoric.


Edilul a oferit și o serie de informații pe marginea felului în care se va interveni pentru recondiționarea fațadei Operei din Timișoara. „Este foarte aproape aşadar momentul în care vom vedea dacă celebrele statui sunt acolo în nişele unde au fost postate iniţial. Dacă vor fi găsite, vor fi lăsate la vedere pe postamente care vor fi amplasate simetric faţă de intrarea principală în Palatul Culturii. Licitaţia s-a făcut în baza unui proiect, proiectul a avut toate aprobările de rigoare. (…) După părerea mea de nespecialist, uitându-mă la felul în care arată fațada Palatului Culturii cred că există riscul ca o bună parte din plăcile actuale să nu fie bine lipite și sigur că există riscuri. Va trebui să se lucreze pentru a nu se distruge acele plăci, astfel încât să putem folosi tot ce este în bună stare. Dar în final, noi trebuie să asigurăm ca fațada Operei să arate impecabil. Acestă clădire este una din cele mai reprezentative clădiri pe care Timișoara le are și noi îi acordăm ateția pe care o merită și vom face tot ce trebuie pentru ca, în final, ea să arate impecabil”, a mai spus Robu. Edilul a conchis că întrega clădire va fi amenajată în mai multe etape.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.