Omul gospodar molipseşte toată turma

Omul gospodar molipseşte toată turma

1
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga-1

Dintotdeauna, sprijinul autorităţilor pentru evenimentele culturale ale oraşului Timişoara a fost un subiect controversat. Numărul acţiunilor finanţate cu bani publici este astronomic, iar impactul multor „şuşe“ puse la cale pe banii noştri este adesea zero. Ca să nu mai vorbim de faptul că finanţările astea se acordă fără prea multă noimă, iar multe acţiuni culturale se „încalecă“ desfăşurându-se concomitent, după care timp de săptămâni întregi nu se mai întâmplă nimic.


Deşi lucrurile acestea sunt cunoscute de multă vreme, pare-se că nimic nu se schimbă.

Din când în când, subiectul ăsta mai revine pe tapet. Aşa s-a întâmplat şi zilele trecute, când un om politic din judeţul nostru a readus în discuţie această problemă spinoasă. Pe scurt, ideea este că trebuie să punem accent pe calitate, nu pe cantitate. Foarte pertinent. Dar degeaba. Şi asta pentru că atâta vreme cât împărţim bani alandala, fără a avea o persoană competentă în gestionarea evenimentelor culturale, care să ne explice de ce trebuie acţiunea X să beneficieze de jdemii de euro din buzunarul cetăţenilor, totul e în zadar. Probabil că şi-n acest an împărţirea bănuţilor se va lăsa cu scandal. E oarecum normal, căci „tortul“ banilor publici este apetisant şi există o sumedenie de oameni care sunt abonaţi la asemenea delicateţuri. Ceea ce ne lipseşte, în acest caz, este un gospodar cultural. Şi asta pentru că omul gospodar molipseşte toată turma.

1 COMENTARIU

  1. Draga ziaristule,

    Anul trecut, ai ridicat in slavi „festivalul” Revolution, făcut exclusiv din bani publici. O manifestare făcută exact cum povestești tu acum aici. Despre ce vorbim? A încercat cineva sa construiască ceva? …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.