Operațiune MASIVĂ împotriva contrabandiștilor din Banat. Câți oameni ai legii participă și...

Operațiune MASIVĂ împotriva contrabandiștilor din Banat. Câți oameni ai legii participă și unde au loc perchezițiile UPDATE Câtă marfă a fost confiscată

1
DISTRIBUIȚI

contrabanda 2Contranbandiștii de țigarete care aprovizionau satele din județul Timiș s-au trezit cu mascații la ușă, joi dimineața. Polițiștii specializați în combaterea criminalității economice din Timiș au declanșat, azi, un număr de 35 de percheziții domiciliare pe raza județului, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete.

„Din iunie, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane necunoscute desfășoară activități de comerț ilegale cu țigări de contrabandă, în piețele din municipiul Lugoj și în localitățile din mediul rural arondate (Găvojdia, Coșteiu, Racovița, Nădrag, Ghizela), prejudiciind, astfel, bugetul consolidat al statului. Polițiștii vor pune în aplicare 32 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul Poliției Municipiului Lugoj”, transmite biroul de presă al IPJ Timiș.

La acțiune participă 130 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Poliției Municipiului Timișoara, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și tehnicieni criminaliști.

În paralel, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub directa coordonare a Procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa și cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, au declanşat în această dimineaţă o acţiune specifică pentru depistarea mai multor persoane care sunt implicate în săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile.


Se efectuează un număr de 36 de percheziții, în 11 localități din Caraș-Severin și Timiș, fiind vizate persoane care se ocupă cu contrabandă cu țigări și alcool, arată Roxana Costanche, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Timiș.

UPDATE Percheziţiile s-au efectuat într-un dosar de urmărire penală, intitulat „La Familia 2”, aflat în instrumentarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, acesta având ca obiect săvârşirea în formă continuă de către mai mulţi cetăţeni români a infracţiunilor de contrabandă calificată cu produse accizabile.

În urma percheziţiilor au fost depistate 754 pachete de ţigări netimbrate, mărcile Fast şi Marble, 500 de grame de tutun, 31 litri de alcool de provenienţă Republica Serbia, şi diferite sume de bani (39.900 de lei şi 14.450 de euro). Totodată au fost identificate mai multe bunuri mobile şi imobile aparţinând persoanelor suspecte asupra cărora urmează a se dispune măsura sechestrului asigurator.

Din cercetările efectuate, a rezultat că persoanele implicate sunt furnizori şi clienţi ai aceleiaşi familii din Oraviţa, care comercializează aproximativ 500 de pachete de ţigări de contrabandă pe zi, uneori tranzacţiile ilicite ajungând la o valoare de 30.000 de lei.

1 COMENTARIU

  1. Mai terminați dreq -ului cu dosarele Astea pe țigări ca deranjați anumite afaceri patronate de sefi gen……”omletă știe tot”
    ….ooooo Roxi a fost pe faza, a primit scris ce are de comunicat…..!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.