Partenerul de concediu al primarului Robu, care a construit ilegal benzinăria din...

Partenerul de concediu al primarului Robu, care a construit ilegal benzinăria din intersecţie, i-a vândut procurorului general Braşoveanu o vilă la preţ promoţional. Vezi reacţia cumpărătorului

0
DISTRIBUIȚI

mplTeodor Tuducan

„Nu am pierdut un proces” -mi-a spus omul de afaceri Teodor Tuducan, care este şi avocat, partenerul de concediu al primarului Nicolae Robu, în ziua în care am publicat prima parte a investigaţiei legate de construirea ilegală a benzinăriei din zona Modern, chiar în întersecţie, la ieşirea din Timişoara spre Lugoj. Vă reamintim faptul că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că terenul a fost retrocedat familiei care-l cerea de 11 ani în opt luni de când Tuducan a devenit mandatar, că Robu a scos un HCL în trei zile de când omul de afaceri a depus o cerere la primărie, iar ulterior Tuducan a semnat, fără a avea vreun împuternicire, acte la cadastru în numele Consiliului Local Timişoara, ca reprezentant al statului român. Ulterior, Nicolae Robu a semnat ilegal două autorizaţii de construcţie – una pentru benzinăria lui Tuducan, care nu avea minimul de şase locuri de parcare asigurat, şi cea pentru parcarea de pe terenul primăriei, fără a exista o hotărâre de consiliu local prin care să se aprobe acest lucru.

În timp ce pregătea PUZ-ul pentru viitoarea benzinărie, Teodor Tuducan a continuat să facă şi alte afaceri. În 9 aprilie 2015, a semnat un contract prin care vindea pe strada Liniştei din Timişoara, o vilă de 227 metri pătraţi construiţi şi teren de 264 metri pătraţi, chiar lângă casa sa, lui Ion Braşoveanu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara şi soţiei acestuia, Mihaela, care este notar. Preţul tranzacţiei conform actului autentificat la notar – echivalentul a 125.000 euro. Conform ofertelor existente pe piaţa imobiliară, în condiţii aproximativ identice, şi a specialiştilor consultaţi preţul unei vile în zona respectivă este de la 200.000 euro în sus. Vă reamintim faptul că PRESSALERT.ro a dezvăluit anul trecut faptul că, în 2006, Braşoveanu a cumpărat, în 2009, de la Primăria Timişoara un apartament în baza Legii 112, după ce foştii chiriaşi au fost daţi afară printr-un abuz scandalos al justiţiei, deşi nu îndeplinea condiţia legală ca la momentul apariţiei legii să aibă un contract pentru spaţiul respectiv.

Întrebat cum a aflat de vila pe care a vândut-o Tuducan, procurorul general Braşoveanu a declarat „de pe net.


E o problemă? Casa e luată cu credit. Am făcut credit de 100.000 euro la bancă. Eu am cumpărat în 2015, despre ce ai scris sunt în 2013.Nu văd care e problema, e o tranzacţie în puii mei. Am luat credit. De unde să ştiu ce face fiecare? Atâta a fost şi expertiza la bancă (referindu-se la valoarea imobilului,n.a.)”.  Omul de afaceri Teodor Tuducan a susţinut „pff.Nu am nimic de comentat. Preţul e în acte.E un duplex, e o jumătate. Şi ăsta e preţul. Am construit imobilul în 2004 – 2005. A fost hotel. Am închis hotelul acum opt ani şi a rămas casa. Recent, le-am vândut, recent. Era un triplex. Le-am vândut pe toate. Nu ştiu. O venit prin cineva, prin agenţie ceva, nu ştiu”.

După ce a semnat contractul de vânzare – cumpărare cu soţii Braşoveanu şi a încasat suma cerută, Tuducan a încheiat mai multe tranzacţii imobiliare la biroul notarial al Mihaelei Braşoveanu, unde a plătit la rândul său onorariile notarului. Printre cei cu care partenerul de concediu al lui Robu a încheiat tranzacţii la biroul soţiei procurorului general s-a aflat şi judecătorul Marian Bratiş de la Curtea de Apel Timişoara. Tuducan a cumpărat şi de la acesta 1.000 de metri pătraţi pe Calea Aradului, pământul aflându-se chiar în apropierea terenului cumpărat la licitaţie de omul de afaceri şi pe care vrea să construiască un complex comercial.

Întâmplător, în plin scandal al benzinăriei lui Tuducan, prietenul de concediu al acestuia, Nicolae Robu a anunţat că va depune plângere penală împotriva auditoarei de la Curtea de Conturi, Mariana Ciulei, care a constatat neregulile legate de contractele Primăriei Timişoara cu spaţiile verzi. Plângerea vine brusc la aproape doi ani de la constatările auditoarei, constatări însuşite de instituţia de control care a decis să şi facă plângere penală. Este tot auditoarea care a constatat că pensiile mai multor procurori de la Curtea de Apel Timişoara au fost umflate ilegal, în baza adeverinţelor eliberate la momentul respectiv de Vasile Bâc, dar, ulterior, şefii de la Bucureşti au anulat această constatare. Conform competenţei, plângerea depusă de prietenul lui Tuducan va fi cercetată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, condus de cel căruia Tuducan i-a vândut vila anul trecut.

Sursa foto: www.super-hrana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.