Patrick Peter, mezinul din familia ASU Politehnica: ”Sper să mă afirm!”. Cu...

Patrick Peter, mezinul din familia ASU Politehnica: ”Sper să mă afirm!”. Cu ce cluburi din Serie A și Premier League s-a pregătit noul puști-minune din Banat

0
DISTRIBUIȚI

patrick (11)

ASU Poli a făcut în această iarnă și un transfer surprinzător. Deși inițial părea prea tânăr pentru luptele pe care le va da liderul C4, puștiul de nici 16 ani, Patrick Peter, l-a convins pe tehnicianul Sorin Brîndescu prin calitățile sale. Mijlocașul lateral visează să ajungă precum Neymar ori Messi, a fost și în curtea lui ACS Poli, dar și-a dorit libertatea de a putea pleca afară când își dorește. Lazio și Sunderland au pus deja ochii pe el.

Patrick Peter a sosit mai întâi în probe într-o pleiadă de tineri, chiar copii, la reunirea lui ASU Politehnica. Inițial el urma doar să rămână în atenția alb-violeților, dar a reușit în fine să se bage pe sub pielea antrenorului. Brîndescu l-a introdus în amicalul cu Satu Mare și l-a primit în cantonament ca al 24-lea component din lot. A convins și rămâne, deocamdată împrumut de la LPS Banatul până în vară. ”E o mutare foarte bună pentru mine, mai ales că este o echipă de seniori iar eu sunt cel mai mic din echipă”, a spus Patrick Peter pentru PRESSALERT.ro.

Noul puști din lotul ”Băieților în ghete” are doar 15 ani, s-a născut pe 26 iulie 2000 și a impresionat mai întâi la… ACS Poli. Pentru concitadini a evoluat la juniori C. ”Au fost și ei interesați, au vrut să semnez, să rămân definitiv la ei, pentru că și la ei am fost împrumut un an, dar am ales altă opțiune. Am considerat că e mai bine să merg altundeva, acolo e greu să pleci dacă ești un junior mai bun.


Am vrut să am ocazia să joc în străinătate”, explică Peter.

Lazio, Academia Arsenal și Sunderland

Tânărul jucător poate călca pe urmele unui alt mijlocaș talentat din noul val născut la Timișoara, Vlad Dragomir. Recent Patrick a fost în probe la Lazio Roma și a fost urmărit inclusiv de Arsenal Londra. ”Am fost în probe la Lazio. A fost bine, antrenorul a fost mulțumit, mai vrea să mă vadă o dată. Și șeful Centrului de juniori m-a plăcut. Nu știu când, dar voi mai merge la ei și la alte echipe… Am mai fost în pregătire la Atalanta, Sunderland și la Academia Arsenal din Grecia. Am acumulat experiență pentru o posibilă mutare în altă țară”, adaugă Patrick.

patrick (6)

”Sunt sigur că domnul profesor o să-mi acorde o șansă”

Patrick Peter a avut parte la Moneasa de primul stagiu alături de o echipă de seniori. Juniorul își așteaptă acum și șansa de a debuta în C pentru ASU Poli, chiar dacă unii dintre colegi i-ar putea fi cel puțin unchi. ”Ar fi debutul meu în Liga a III-a, sper să debutez cât mai repede, să mă afirm. E greu, dar trebuie să muncesc cât mai mult și sunt sigur că domnul profesor o să-mi acorde și mie o șansă să joc”, precizează puștiul alb-violeților. Acesta de abia așteaptă să joace și în fața celebrei peluze bănățene: ”Evident e ceva uimitor să joci cu asemenea galerie în spate. Să știi că te ajută și te sprijină în orice moment. Suntem pe primul loc și sper să ne asigurăm cât mai repede promovarea”.

Patrick joacă mijlocaș stânga, dreapta, dar poate fi folosit și în atac, deocamdată înălțimea nu-l avantajează la seniori, dar compensează prin tehnică și viteză. Acum el lucrează și la îmbunătățirea piciorului drept, fiind stângaci natural. Întrebat pe cine urmărește din fotbalul mare tânărul timișorean i-a enumerat pe ”Ronaldo, Messi, Neymar, Hazard. Genul de jucători rapizi și tehnici”, a conchis Patrick Peter.

ASU Poli joacă azi un amical în Ungaria, de la ora 16, cu SZEOL Szeged (L3) și urmează să dispute primul meci test pe teren propriu în noul an, sâmbătă, când primește vizita lui Șoimii Pâncota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.