Premieră în Timişoara: spectacol medieval cu turnir, înfruntări reale şi muzica celor...

Premieră în Timişoara: spectacol medieval cu turnir, înfruntări reale şi muzica celor de la Peregrinii

0
DISTRIBUIȚI

peregrinii

O idee inedită de show propusă de tinerii care alcătuiesc formaţia Peregrinii a primit undă verde din partea autorităților locale și girul Muzeul Banatului.

Proiectul, care va prinde viață în această vară, la Bastion, va aduce în faţa spectatorilor un spectacol medieval ce include muzică specifică perioadi şi un turnir cu înfruntări reale. Muzeul Banatului, Asociatia Peregrinii World Music și grupul de „reenactment” Frăția Corbilor- Hrafnabroethr propun un nou tip de spectacol, care să prezinte istoria prin crearea unei atmosfere cât mai apropiate de realitatea istorică a exercițiilor militare din trecut, oferită publicului ca un mare happening artistic.

„Proiectul Frăţia Corbilor – Ziua Turnirului este o idee a tinerilor din trupa de muzică istorică Peregrinii. Ei își propun de această dată să ofere publicului un spectacol inedit, de modă veche, al străzii, în stilul celor prezentate de ei la Timișoara și în trecut, dar îmbinat acum cu o formă de show nemaivăzuta de publicul actual.


Este un spectacol ce recrează atmosfera turnirurilor medievale sau a antrenamentelor războinicilor din vechime, însoţită de muzică istorică live şi prezentări şi explicaţii oferite de heralzi şi specialişti în domeniu. Muzica îi va însoți pe reenacterii medievali din grupul Frăția corbilor-Hrafnabroethr. Înarmați cu săbii de exercițiu și protejați de armuri și coifuri, aceștia vor susține mai multe momente, care includ prezentarea armelor și caracteristicile echipamentului, exerciții demonstrative unu contra unu și ciocniri de grup, antrenament cu zid de scuturi și organizare de luptă cu formații de război, și firește luptă reală, înfruntări adevărate, unu la unu și ciocniri de grup după regulile războiului. Un herald din alte vremuri, însoțit de un toboșar, prezintă pe scurt, în stil teatral medieval, istoricul bătăliei care urmează să fie prezentată. Publicul poate participa la spectacol în anumite momente, de exemplu vor fi invitați voluntari care să încerce să spargă zidul de scuturi, sau vor fi invitate doamne sau domnișoare care să își aleagă un cavaler care să lupte pentru ele în arenă. Hrafnabroethr este un grup de reenactment istoric din Timișoara, axat pe epoca evului mediu timpuriu, participant la evenimente diverse în domeniu și la concursuri sportive cu reguli medievale, cunoscute în Europa sub numele M1“, ne-a declarat Zoran Marcov, responsabil proiect din partea Muzeului Banatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.