Primarul Nicolae Robu: „Nu există persoană în România mai defăimată decât sunt...

Primarul Nicolae Robu: „Nu există persoană în România mai defăimată decât sunt eu”. Pe cine condamnă pentru că epatează cu dinţii şi „cocoşeii” din dotare

0
DISTRIBUIȚI

robu despre vizita dna la primarie01_resize

Discuțiile din ultimele zile în privința Legii defăimării sunt un bun prilej ca primarul Timişoarei, Nicolae Robu, să se victimizeze din nou. Deși atacă cu vehemență orice adversar politic și jignește jurnaliștii care îi pun întrebări incomode, edilul susține că România nu are nevoie de o asemenea lege şi că ceea ce face PSD este un abuz.

Comentând pe marginea acestui subiect Nicolae Robu nu s-a sfiit să declare că „vreau să fiu foarte limpede. Eu consider că nu există persoană în România mai defăimată decât sunt eu. Cred că pot demonstra asta foarte simplu şi oricine se poate lămuri câte s-au spus despre mine în lungul timpului şi mai ales în ultimul an, deîndată ce am devenit primar, dar cred că se poate accepta această aserţiune că sunt cea mai defăimată persoană din România. Şi când spun că sunt defăimat desigur că nu am în vedere numai ceea ce se spune despre mine, ci am în vedere care este realitatea, că atunci putem vorbi de defăimare când se spun despre cineva lucruri negative care nu sunt în acord cu realităţile.


Nu vreau să exemplific, că chiar nu este cazul, că atunci mi-ar trebui un maraton de conferinţe de presă. Cred că toată lumea ştie despre ce este vorba. La un moment dat începi să şi râzi, aşa, chiar dacă este şi un fel de amărăciune în râs, cu îngăduinţă faţă de cei care persistă în păcatul respectiv punând-ţi în cârcă tot felul de lucruri care nu au nicio legătură cu tine”.

Primarul nu a ezitat să se plângă şi de amenda pe care a primit-o de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, susţinând că nu ar avea cum să jignească entia rromă pe care o consideră oropsită din cauza tratamentului de care a avut parte de secole. „O să o spun de o mie de ori că nu mă pot dezice de aşa ceva. Nu e în regulă să existe în societate cetăţeni care tulbură liniştea publică pentru a epata cu super maşini şi apoi care îşi afişează ostentativ pentru ceilalţi ghiuluri lanţuri, cocoşei şi chiar dinţi în mod strident şi în acelaşi timp nu îşi achită obligaţiile faţă de statul român, faţă de autoritatea publică locală. Eu mă refer la nişte indivizi şi nu la etnia lor. (…) Majoritatea cetăţenilor de etnie rromă trăiesc în sărăcie, cum să îi ironizez pentru asta. Eu sunt un cetăţean care a fost pedepsit pe nedrept de o structură a statului, la comandă politică, pentru o postare pe Facebook”, a spus Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.