Viceprimarul Traian Stoia, EXCLUS din PSD de organizaţia Timişoara după votul alături...

Viceprimarul Traian Stoia, EXCLUS din PSD de organizaţia Timişoara după votul alături de Nicolae Robu. Vezi cine are ultimul cuvânt UPDATE 2 Cine ar putea lua locul lui Stoia în CLT

1
DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL22_resize stoia

Biroul Permanent Municipal al PSD Timișoara a votat, astăzi, în unanimitate, excluderea din partid a viceprimarului Traian Stoia. Deşi a fost invitat să participe la şedinţă, Traian Stoia nu a venit să discute cu colegii săi din organizaţia municipală. Dacă Biroul Permanent Judeţean al PSD Timiş va aproba solicitarea, încetează, practic, mandatul de consilier local al lui Stoia şi cel de viceprimar.

Votul din BPJ pare a fi o formalitate în condiţiile în care preşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu, a declarat aseară la un post de televiziune local că „am fost deranjat (de votul lui Stoia, n.a.). Nu mi se pare normal, dar deciziile le vom lua în cadru statutar. Biroul Permanent Judeţean va aproba decizia organizaţiei municipale”.

Scandalul din PSD Timiş a izbucnit după ce, marţea trecută, în cadrul plenului Consiliului Local Timişoara, viceprimarul Traian Stoia a votat pentru aprobarea bugetului municipalităţii pe anul 2016, acesta trecând la limită cu 14 voturi. Restul consilierilor PSD, alături de independenţii Adrian Orza şi Bogdan Herzog, au votat împotriva bugetului, după ce amendamentele propuse de ei nu au trecut.

Sebastian Răducanu şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din funcţia de preşedinte al PSD Timişoara prin intermediul unui comunicat de presă, în care susţinea că „având în vedere situaţia creată recent în plenul Consiliului Municipal Timișoara, când viceprimarul PSD, domnul Traian Stoia, a girat un buget care riscă să aducă orașul nostru în incapacitate de plată, încălcând grav principiile social-democrate și disciplina de partid, am decis să îmi înaintez demisia din funcţia de președinte al Organizaţiei Municipale Timișoara a Partidului Social Democrat. Am luat această decizie pentru a da un semnal de responsabilitate și de schimbare a modului în care înţelegem să facem politică”. De asemenea, Alfred Simonis şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al grupului de consilieri locali PSD. Ulterior, preşedinte interimar al PSD Timişoara a fost numit deputatul Florin Bîrsăşteanu.

În trecut, Stoia a avut nenumărate conflicte cu primarul Nicolae Robu, fiind catalogat de edil ca „incapabil intelectual” pentru a deține acest post. Divergențele dintre cei doi au încetat după o vreme, iar la finele săptămânii primarul Nicolae Robu l-a lăudat pe Stoia pentru votarea bugetului.


Robu nu s-a abținut nici de la a ironiza demisiile lui Răducanu și Simonis, susținând că aceștia ar fi fost demiși de Traian Stoia.

psd timisoara simonis barsateanu tundrea (2)

UPDATE „Această succesiune de decizii importante ale partidului vin după şedinţa de plen a consiliului local în care s-a votat bugetul şi în care consilierii noştri în urma unei analize cu specialişti în domeniu au hotărât să nu voteze acest buget, pentru că au decis că este un buget nerealist adoptat cu o procedură a bugetului care nu respecta paşii legali. (…) În urma şedinţei de plen, aţi văzut că amendamentele aleşilor, care nu erau ale lor, ci erau culese de-a lungul timpului de la oamenii din cartiere, nu au fost votate. Doar un amendament a trecut. Unul din consilerii noştri cu calitatea de viceprimar, domnul Traian Stoia, a votat împotriva hotărârii luate de partid, astfel încât s-a situat în afara partidului încălcând grav disciplina de partid. Drept urmare, preşedintele ales al organizaţiei municipale, domnul Sebastian Răducanu a considerat că este de datoria lui să facă o mişcare politică, şi-a dat o demisie de onoare, urmată de demisia liderului de grup, domnul Simonis. În această situaţie, biroul permanent a convocat membrii sâmbătă după-amiază şi am fost solicitat să preiau preşedinţia organizaţiei. Astăzi, la ora 12.00, am convocat o şedinţă, unde am avut un singur punct pe ordinea de zi, discutarea indisciplinei de partid apărută în acest caz. Membri al CLT şi membri ai broului şi-au spus punctul de vedere şi au propus exlcudere domnului consilier Traian Stoia din calitatea de membru de partid. Noi vom trimite această propunere spre validare către biroul judeţean”, a declarat astăzi Florin Bârsășteanu.

Consilierul local Ioan Mateescu a spus că „cred că bugetul local a fost pregătit de anul trecut, de când domnul primar și domnul vice au majorat ilegal concesiunile primăriei știind bine că primăria nu va încasa acei bani, pentru că acum jumătate din contracte sunt în procese”.

UPDATE 2 Următorii pe lista USL pentru consiliul local sunt Ilie Stoienel de la PNL și Ionel Bungău de la PSD. Stoienel, însă, este șeful consiliului de administrație al SDM și nu poate face parte din CLT decât dacă renunță la acea funcție. Este important de spus și că, din moment ce PNL deține majoritatea în CLT, un nou viceprimar ar putea fi desemnat din rândul liberalilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.