Rapid și Gaz Metan, printre destinațiile tinerilor lui Marcel Băban. Ce alte...

Rapid și Gaz Metan, printre destinațiile tinerilor lui Marcel Băban. Ce alte echipe vor jucători de la Jimbolia, unde sunt așteptați șase africani în Liga a IV-a!

0
DISTRIBUIȚI

jimbo asu (55)

Școala de Fotbal ”Marcel Băban” Jimbolia devine o pepinieră tot mai importantă pentru ligile superioare. Jucătorii formați în vestul județului Timiș se află în număr mare la echipe din eșalonul secund. În capul listei se află transferurile lui Cristi Timiș la Rapid București și Patrick Niță la Gaz Metan, puști care au convins în urma unor probe de joc. În schimb, Marcel Băban continuă să promoveze jucători din propria pepinieră, dar totodată va introduce în Liga a IV-a Timiș nu mai puțin de șase tineri africani.

Mijlocașul central Cristi Timiș (18 ani) l-a convins pe Dan Alexa și va evolua în primăvară la Rapid, echipă care nu se simte grozav financiar. Drept dovadă situația în care se află Răzvan Trandu, nemulțumit de condiții acesta vrea să plece. Cu giuleștenii s-a mai pregătit un tânăr care aparține de AFC ”Marcel Băban” Jimbolia, e vorba de fundașul Flavius Oprea, care în tur a evoluat la Pâncota în B. Deocamdată acesta a revenit la ”matcă”. Interesant e că Timiș e născut în Câmpulung Moldovenesc și a mai trecut pe la Rapid CFR Suceava. La Jimbolia mai fiind atrași juniori din alte părți în ultimii ani, în special din zona Reșiței.

Un alt puști talentat, Patrick Niță, în tur la Mama Mia, i-a convins pe cei de la Gaz Metan de calitățile sale.


Mijlocașul lateral în vârstă de 19 ani mai trecuse și prin curtea lui ACS Poli. Atât el, cât și Timiș vor fi împrumutați până în vară iar cluburile de ligă superioară au apoi prima opțiune pentru achiziționarea lor.

Alți tineri crescuți la graniță se îndreaptă spre Liga a III-a, Raul Doda (ex-Pâncota) va juca la Cetate Deva, în timp ce Dionisie Hârdău și portarul Daniel Radu se află în pregătiri cu Metalul Reșița. De asemenea, Cătălin Costoaie a fost acceptat la Centrul de Excelență FRF de la Timișoara. Fiul lui Marcel, Denis Băban, a captat la rândul său atenția de tânăr, vârful de 18 ani va începe antrenamentele cu Dinamo II. ”Eu aș vrea să-i dau pe toți la Timișoara, dar dacă nu se poate…”, spune Marcel Băban cu referire la destinația-surpriză a juniorului. Eduard Pap, care a fost în Liga I la ACS Poli, colaborează în continuare cu Băban și își caută în continuare echipă după discuții cu formații din Ungaria.

Trei nigerieni și trei camerunezi așteptați la graniță

Echipa de Liga a IV-a ACF Băban Marcel nu are în acest sezon emoții, aflându-se pe locul 9 în D-Timiș. ”Probabil pe viitor vom avea planuri, jucătorii sunt foarte tineri și nu am putea în Divizia C acum”, explică Băban. Echipa jimboliană s-ar putea întări cu jucători care nu mai rămân în ligile superioare sau noi sosiri. La acest capitol inedită e înțelegerea clubului printr-un impresar cunoscut de Eutin Bojin. Astfel, în ”Liga lui Lața” vor putea fi văzuți în primăvară trei camerunezi și trei nigerieni în aceeași echipă, nu există limitări de străini ca în ligile superioare. Cu echipa antrenată de Ilie Rotariu se pregătește și Florin Ardelean, în așteptarea unei oferte superioare după aventura de la Juventus București.

Din propria pepinieră au fost promovați patru jucători din grupa de născuți în 2001: Alin Petrovici, Sebastian Niță, Alex Catrici și Sebastian Licu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.