A murit Ioan Vulcănescu, fost campion național la juniori cu vechiul club...

A murit Ioan Vulcănescu, fost campion național la juniori cu vechiul club Ripensia Timișoara. Ce spunea despre practicarea sportului

1
DISTRIBUIȚI

vulcanescu-7-900x450

Ioan Vulcănescu a încetat azi din viață la vârsta de 86 de ani. Fostul junior al vechiului club Ripensia Timișoara era unul dintre ultimii componenți în viață ai echipei de juniori care în 1948 câștiga campionatul național. De asemenea el era implicat și în activitățile noii ”Ripi”, proiect început în anul 2012.

Anunțul a apărut azi pe pagina ripensia-sport-magazin.ro.


sub titlul ”Ripensia plânge: Vulcănescu a trecut la Domnul”. ”S-a stins din viață, la 86 de ani, Ioan Vulcănescu, legendarul fost campion național cu juniorii Ripensiei. Dumnezeu să vă odihnească, nea Vuli!”, a scris jurnalistul Octavian Stăncioiu pe pagina revistei clubului FC Ripensia, reînfiinat în vara lui 2012.

Ioan Vulcănescu era membru de onoare în noul club și a dat lovitura de începere la primul joc de la reînființare. Ca junior A acesta a câștigat titlul național cu Ripensia în ultimul an de existență al clubului original, în 1948. Puțini dintre colegii săi de atunci mai sunt în viață. Originar din București, Vulcănescu a mai evoluat la seniori pentru Unirea Alba Iulia, Minerul Ghelari și Mineru Șuncuiuș. Într-un interviu acordat pentru PRESSALERT.ro în urmă cu doi ani și jumătate Ioan Vulcănescu vorbea și despre pasiunea pentru tenis, sport pe care încă îl practica. El se stabilise în Timișoara în zona Bălcescu și își dorea de asemenea să o vadă cât mai sus pe noua Ripensia. ”Sportul este cel mai la îndemână, mai sigur și mai plăcut sistem educativ”, spunea ”nea Vuli” într-un interviu acorda revistei clubului, Ripensia Sport Magazin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.