Scădere importantă a numărului de morți după intrarea în vigoare a armistițiului...

Scădere importantă a numărului de morți după intrarea în vigoare a armistițiului în Siria

0
DISTRIBUIȚI

siria_rebeli

Numărul morților din Siria în zonele necontrolate de gruparea Statul Islamic (SI) a scăzut foarte mult după intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului între regim și rebeli, a declarat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Cel puțin 20 de civili, soldați și rebeli au fost uciși sâmbătă, ziua intrării în vigoare a acordului de încetare a focului, și alți 20 au fost uciși duminică, potrivit OSDO.

‘Prin comparație, 144 de persoane au murit (70 de soldați, 36 de civili și 38 de rebeli) vineri, în ajunul armistițiului’, a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Bilanțurile din week-end sunt de asemenea mult sub media din februarie, de exemplu, care a fost de 120 de decese pe zi, în afara zonelor controlate de Statul Islamic.


Totodată, aceste bilanțuri nu includ decesele din rândurile Frontului Al-Nosra, aripa armată a Al-Qaida din Siria, care este exclusă împreună cu SI din acordul ruso-american privind încetarea ostilităților.

Mai mult, alianța dintre Al-Nosra și insurgenți în mai multe regiuni din Siria complică punerea în aplicare a acordului de încetare a focului.

Acesta este primul armistițiu de această amploare în războiul ce a făcut peste 270.000 de morți din martie 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.