Șeful Google, Sundar Pichai, cel mai bine plătit director general din lume....

Șeful Google, Sundar Pichai, cel mai bine plătit director general din lume. Cum a fost recompensat

0
DISTRIBUIȚI

sundar-pichai-google nbc_com

Șeful Google, Sundar Pichai, ar urma să devină anul acesta unul dintre cei mai bine plătiți directori generali ai unei companii listate la bursă, după ce firma mamă Alphabet Inc l-a recompensat cu acțiuni restricționate în valoare de 199 milioane de dolari, transmit Bloomberg și Reuters.

Pichai, care a preluat conducerea companiei în august, a primit pe 3 februarie 273.328 acțiuni Google din clasa C. În aceeași zi, Pichai a vândut 375 acțiuni comune din clasa A, la prețul de 786,28 dolari per titlu, și 3.625 acțiuni din clasa C la prețul de 768,84 dolari per titlu.

Google și operațiunile sale de bază (căutarea și publicitatea online, precum și YouTube, Gmail și Android) au devenit o filială a holdingului Alphabet Inc în urma unei reorganizări ce a avut loc anul trecut.


Cu toate acestea, motorul de căutare este în continuare responsabil pentru cea mai mare parte din veniturile companiei.

La 1 februarie, Alphabet a detronat Apple Inc de pe poziția de cea mai valoroasă companie americană, un loc pe care producătorul telefoanelor iPhone l-a deținut în ultimii patru ani.

În cursul tranzacțiilor electronice care au urmat după închiderea oficială a Wall Street, titlurile Alphabet au crescut cu 6% grație publicării unor rezultate trimestriale peste așteptări, astfel că valoarea combinată a acțiunilor Alphabet a ajuns la 554 miliarde de dolari, comparativ cu 534 miliarde de dolari în cazul Apple.

Acțiunile Alphabet au înregistrat o creștere puternică în ultimul an, grație creșterii vânzărilor de publicitate pe dispozitivele mobile, în timp ce acțiunile Apple au scăzut, ca urmare a reducerii livrărilor de telefoane iPhone, în special pe piața din China, dar și a lipsei altui produs vedetă.

Prin devansarea Apple, Alphabet devine a 12-a companie recunoscută drept cea mai valoroasă companie americană după anul 1928. Printre precedentele deținătoare ale acestui titlu se numără General Electric, General Motors, IBM și Exxon Mobil, detronată de Apple în 2012.

Sursa foto: nbcnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.