Timișorenii, învățați să acorde primul ajutor copiilor. Cum a fost salvată o...

Timișorenii, învățați să acorde primul ajutor copiilor. Cum a fost salvată o micuță de la înec de un pompier

0
DISTRIBUIȚI

prim ajutor copii

Zeci de mămici din Timișoara, și nu numai, vor fi învățate cum să salveze viața unui copil, în cadrul unui curs inedit. Asociația Școala Mamei Junior organizează mâine, 9 februarie, de la ora 18.00, acțiunea „Măsuri de prim ajutor la copii”. Astfel, participanții vor afla cum să resusciteze un copil, dar și o serie de alte informații utile.

„A ști măsuri de prim ajutor este în primul rând o responsabilitate față de tine, față de cei dragi ție, în special față de propriul tău copil, mai ales că accidentele casnice sunt pe primul loc la cauze neplăcute în primii ani de viață”, spune medicul Ioana Vârtosu, președintele Asociației Școala Mamei Junior.

La finalul cursului inedit, participanții vor afla mai multe informații și despre trusa de medicamente pe care trebuie să o luăm cu noi în vacanță, despre febră, alergii, deshidratare, traumatisme, plăgi, înțepături de insecte, înec, intoxicații diverse, hemoragii și arsuri.


De asemenea, participanții vor primi și o diplomă care să ateste abilitățile dobândite. Mai multe informații despre acțiune sunt disponibile AICI!

Vă reamintim că, în acest sfârșit de săptămână, o fetiță era să se înece la un bazin de înot din Timișoara. Fetița plutea la suprafața apei, iar imediat un bărbat care se afla în apă a scos-o pe marginea bazinului. Noroc că pompierul Ilie Gheorghe, care are și pregătire de paramedic, s-a aflat la bazin și, pentru că fetița nu respira și nu avea puls, a început manevrele de resuscitare. După aproximativ 10 minute, a sosit și un medic, client al piscinei, care a continuat manevrele salvatoare de viață până la sosirea echipajului SAJ Timiș.

„Fetița a fost resuscitată cu succes, ulterior fiind internată la secția de terapie intensivă a Spitalului de Copii Louis Țurcanu. Interesat de starea ei, colegul nostru a mers la spital a doua zi, iar bucuria și emoția și-au făcut apariția când a găsit-o jucându-se în salon. Pentru profesionalismul şi modul exemplar în care a acționat, plutonierul adjutant Ilie Gheorghe a fost felicitat de conducerea ISU Timiș, fiind demn de mulțumiri în fața întregului personal al unității”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.