Titu Bojin a inaugurat un bloc de locuinţe pentru medici şi angajaţi...

Titu Bojin a inaugurat un bloc de locuinţe pentru medici şi angajaţi ai CJT. Ce i-a cerut primarului Nicolae Robu şi ce spune despre elicopterul aşteptat de la Arad FOTO

0
DISTRIBUIȚI

bojin inaugurare bloc (6)

44 de apartamente la cheie îi aşteaptă pe angajaţii Spitalului Judeţean Timiş şi pe cei ai instituţiilor din subordinea Consiliului Judeţean Timiş. Şeful CJT, Titu Bojin, a inaugurat, astăzi, blocul recent renovat situat pe strada Martir Ciopec, unde până acum câţiva ani a fost sediul IML. Reabilitarea imobilului a început anul trecut în septembrie şi a costat aproximativ 500.000 de euro. Practic, din cele 44 de apartamente, doar patru sunt cu două camere, restul fiind cu o cameră.

După ce a inspectat personal parterul şi etajul I al blocului, Titu Bojin a declarat că „în mod normal el este pentru personalul Spitalului Judeţean, mai bine de jumătate din apartamente sunt dirijate către personalul Spitalul Judeţean. Aşa cum aţi văzut, din 44 de apartamente (…) 25 sunt repartizate înspre domeniul de sănătate. Din celelalte 19, unul sau două vor fi rezervate pentru piloţii de elicopter. Sperăm ca în perioada următoare să putem să rezolvăm şi cu elicopterul să vină acasă, ca să nu se mai plătească niciun fel de bani la hotel sau în ată parte, asumându-ne obligaţia de a fi mobilate cele două garsoniere. Diferenţa de 17, aşa cum am spus, va rămâne la dispoziţia CJT care le va repartiza către insituţiile CJT şi celor care sunt în instituţiile care ţin de CJT, cu menţiunea că vor fi repartizate doar celor care nu deţin niciun fel de locuinţă la ora actuală”.

Vârsta nu va fi un criteriu de selecţie a potenţialilor beneficiari, însă Bojin spune că locuinţele nu se vor vinde, ci vor servi doar ca şi apartamente de tranzit pentru cei care strâng bani sau încearcă să găsească o modalitate de a-şi cumpăra case. Astfel, chiria va fi de aproximativ 50 de euro lunar, iar cheltuielile de întreţinere ar trebui să fie destul de mici, dat fiind faptul că blocul are centrală proprie.

„Cel puţin la ora actuală eu cred că rivalizăm cu Primăria Timişoara şi cred că ar trebui să ne mulţumească domnul primar printr-un mesaj pe Facebook că am realizat un bloc cu apartamente pentru oamenii care lucrează în Timişoara, dânşii realizând tot un bloc în patru ani de zile”, a subliniat Bojin.

Preşedintele CJT făcut şi un comentariu pe tema scadalului elicopterului pe care doreşte să îl transfere de la Arad, declarând că „am făcut adresa pentru afluirea elicopterului (n.r – către MAI) şi aşteptăm din zi în zi să primim elicopterul.


Nu cred că e nevoie de orgolii, când s-a repartizat elicopetrul nu s-a repartizat la Timiş sau la Arad, ci la zona cea mai necesară şi s-a repartizat din punct de verdere economic al folosirii elicopterului şi nu că de la Bucureşti cineva e mai prieten cu cei de la Arad sau cu cei de la Timişoara. Eu cred că am calculat corect având în vedere că la Spitalul Judeţean vin pacienţi şi de la Gorj şi de la Hunedoara şi din Caraş Severin, chiar şi de la Arad, deci în condiţiile astea nu cred că se pune problema decât dacă cineva vrea să ne arate că din punct de vedere politic un judeţ e mai tare decât celălalt”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.