Trasee de vis pentru explorarea Banatului pe două roți. Cum vine în...

Trasee de vis pentru explorarea Banatului pe două roți. Cum vine în ajutorul turiștilor un proiect pe bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

seeeg

Bicicliștii din România și din Serbia sunt invitați să descopere Banatul, pe bani europeni.

Asociaţia Bike Attack România a primit bani de la Uniunea Europeană pentru a promova turismul pe bicicletă în Clisura Dunării. Este vorba de proiectul „Poteci pentru ciclismul montan în regiunea Banat”.

Vor fi achiziţionate şi biciclete, GPS-uri, computere dar şi un autobuz pentru a transporta persoanele implicate de pe un mal pe altul al Dunării.


De asemenea, vor fi marcate poteci pentru ciclismul montan.

Vor fi trasate în regiunea Golubac (Serbia) două trasee de mountainbike (MTB), iar în zona Berzasca (România) trei trasee care vor fi incluse în ghidul MTB. Un număr de 20 de tineri din Serbia şi România vor fi formaţi ca ghizi de mountainbike. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul IPA de Cooperare Transfrontalieră, România-Serbia, iar bugetul depăşeşte 260.000 de euro.

În septembrie, Asociaţia  Bike Attack România va organiza o nouă ediţie Banat Mountainbike Maraton, după o pauză de aproape patru ani.

„Astfel grupul ţintă va veni în contact cu ciclismul montan, o activitate outdoor provocatoare care îi va aduce mai aproape de natură şi le va oferi oportunitatea de a se cunoaşte pe ei înşişi şi pe ceilalţi din punct de vedere cultural şi nu numai. În acelaşi timp, vor conştientiza faptul că ciclismul montan este o formă alternativă de turism, prietenoasă cu mediul înconjurător care chiar dacă este puţin cunoscută şi practicată în regiune, are aici toate condiţiile să se dezvolte cu ajutorul lor. Practic tinerii vor deveni multiplicatori de MTB şi vor contribui la dezvoltarea comunităţii lor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Bike Attack, Cătălin Gavrilă, citat de Radio Reșița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.